Hrvatski radio

Radio Knin

U povodu Dana Grada nagrađeni zaslužni pojedinci

12.06.2019.

21:11

Autor: Nives Hladnić

U povodu Dana Grada nagrađeni zaslužni pojedinci

U povodu Dana Grada nagrađeni zaslužni pojedinci

Foto: - / -

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina istaknuti su realizirani projekti tijekom godine dana i najavljeni novi. Uz nazočnost predstavnika Županije, prijateljskih gradova i općina te brojnih Kninjana, dodijeljene su nagrade Grada.

"Grb Grada Knina" dobili su Živojin Ognjenović, Josip Mijač i Robert Šistov, za nesebičan čin humanosti i doprinos društvenoj zajednici kroz iskazanu hrabrost i pruženu pomoć. Sva trojica su, u dva odvojena slučaja, spasili tri osobe nakon slijetanja dvaju automobila s Atlagića mosta u Krku.


"Plaketa Grada Knina" dodijeljena je Zoranu Lovriću za 70 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi po načelima Humanosti, Dobrovoljnosti, Anonimnosti i Besplatnosti, te Dragoljubu Čupkoviću za značajan doprinos stvaranju dobrih međunacionalnih odnosa i kvalitetnom suživotu u Gradu Kninu.


"Nagrada Grada Knina" dodijeljena je doktoru dentalne medicine Luki Lubini za izniman doprinos unapređenju struke te za četiri godine za redom osvojenu titulu "najdoktor"; zapovjedniku JVP Grada Knina Mladenu Jeliću za iznniman doprinos u razvoju sustava vatrogastva i protupožarne zaštite te za 21 godinu predanog rada na čelnim pozicijama kninskog vatrogastva; ministru Zdravku Mariću za izniman doprinos i angažman na osiguranju sredstava za izgradnju atletske staze (1,5 milijuna kuna).


"Nagrada Grada Knina za životno djelo" uručena je akademiku Ivanu Aralici, književniku, za stvaralaštvo kojim je obilježeno vrijeme u kojem je djelovao i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.