Hrvatski radio

Radio Knin

U Šibeniku održan Sajam poduzetništva

24.05.2022.

16:18

Autor: Radio Knin

scokaric

scokaric

Foto: scokaric / HRT

U sklopu prvog Sajma poduzetništva Šibensko-kninske županije održana su dva okrugla stola, predstavljeni su primjeri dobre prakse, a na kraju je vrijeme bilo rezervirano za umrežavanje i promociju sudionika.

Županija šibensko-kninska organizirala je prvi Sajam poduzetništva, i to pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Naša je ambicija digitalizirana i učinkovita županija, u kojoj će sve potporne institucije, koje su bile predstavljene na Sajmu, biti na raspolaganju poduzetnicima, u obraćanju je poručio župan Marko Jelić:

Župan Marko Jelić

Poduzetnik zna prepoznati i iskoristiti prilike koje mu se nude, poručio je ravnatelj Uprave za otoke Dominik Paparić te istaknuo prednosti koje poduzetništvo nudi. To su iskoristila i dvadeset tri otočna proizvođača koji su nositelji oznake HOP za sto četiri svoja proizvoda:

Dominik Paparić

Financiranje poduzetnika primarni je zadatak je Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Na sajmu su predstavili mogućnosti financiranja i korištenja sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Voditeljica Područnog ureda za Dalmaciju Mira Krneta:

Mira Krneta

Prvi Sajam poduzetništva bio je otvorenog tipa, a okupljeni poduzetnici imali su priliku međusobno se predstaviti i umrežiti, ali i ostvariti izravnu suradnju s potpornim institucijama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.