Hrvatski radio

Radio Knin

Gospodarski kriminalitet u Šibeniku!

04.09.2023.

12:38

Autor: HRT

MUP

MUP

Foto: L.G. / HRT

Policijski službenici Službe kriminalističke policije u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 59-godišnjaka i 50 godišnjakom, osumnjičenima za počinjenje ukupno sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je prvoprijavljeni 59-godišnjak, u svojstvu direktora javnog poduzeća iz Šibenika, u razdoblju od travnja 2022. do kolovoza 2023.g., počinio po dva kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i Zlouporaba položaja i ovlasti te Krivotvorenje službene ili poslovne isprave dok su drugoprijavljeni 59-godišnjak i trećeprijavljeni 50-godišnjak prijavljeni za Poticanje na počinjenje Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pri čemu je javno poduzeće oštećeno za ukupan novčani iznos od 40.196,92 eura.

 

Prvoprijavljeni, neslužbeno,  direktor Cesta Šibenik Robert Miljković, je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske, a kaznena prijava je dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, dok je protiv 59-godišnjaka i 50-godišnjaka podnijeta kaznena prijava redovnim putem. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.