Hrvatski radio

Radio Knin

U Šibensko-kninskoj županiji 146 osoba u samoizolaciji

16.03.2020.

14:14

Autor: Lidija Grubišić

U Šibensko-kninskoj županiji 146 osoba u samoizolaciji

U Šibensko-kninskoj županiji 146 osoba u samoizolaciji

Foto: - / -

Odlukom Stožera civilne zaštite Grada Knina ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 19 h. Frizerski i kozmetički saloni još uvijek nisu obuhvaćeni tom mjerom. Iz Stožera poručuju ugostiteljima da poduzmu sve potrebne mjere u svrhu sprečavanja širenja epidemije koronavirusa.

 

Na području Šibensko-kninske županije u samoizolaciji je 146 osoba, a kod jedne osobe je utvrđeno kršenje mjere o čemu će biti obaviješten Državni inspektorat.

 

 

 

U trgovinama su i dalje primjetne gužve isto kao i u ljekarnama. Hrvatska liječnička komora izdala je mjere zaštite. Mole se svi građani koji su bili u inozemstvu, bili u kontaktu s oboljelima ili s onima kojima je određena samoizolacija da ne ulaze u ljekarne, nego da se jave mjerodavnom liječniku ili nazovu 112.

 

Ulaz se također zabranjuje svima sa simptomima respiratorne bolesti. U ljekarnu može ući samo jedna osoba, ostali moraju čekati u redu s razmakom od jednog metra izvan ljekarne. Zbog toga su danas redovi ispred kninskih ljekarni.

 

 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.