Hrvatski radio

Radio Knin

09:36 / 28.02.2020.

Autor: Nives Hladnić

U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, situacija je pod kontrolom

Foto: - / -

Jučer je održana sjednica Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije. Tema sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite bila je koordinirano postupanje sustava civilne zaštite za zaštitu od koronavirusa.

Zaključke sastanka iznio je zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević

- Stožeri civilne zaštite svih hrvatskih županija trebaju aktivirati sve dionike sustava civilne zaštite kako bi se pripravnost podigla na višu razinu.
- Kroz međuinstitucionalnu i međuresornu suradnju potrebno je suzbiti širenje panike i ojačati povjerenje građana u institucije sustava koje savjesno i odgovorno rade svoj posao.
- Građanima se preporučuje informiranje putem službenih kanala i pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljenih na poveznici:  

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

„U Šibensko-kninskoj županiji nema koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, naše službe su spremne odgovoriti izazovima koji nas očekuju. Protokoli su definirani zakonom, situacija je pod kontrolom, a građani mogu biti mirni. O svim promjenama i daljnjim aktivnostima javnost će biti pravovremeno informirana.“, poručio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.