Hrvatski radio

Radio Knin

U tri dana tri akcije spašavanja HGSS-a

24.01.2019.

11:27

Autor: Lidija Grubišić

Pixsell

Pixsell

Foto: - / -

Članovi HGSS-a Stanice Šibenik u samo tri dana imali su tri intervencije na širem kninskom području. U ponedjeljak su tragali za nestalom osobom u Plavnom, te planinarom na Dinari, dok su jučer (srijeda) spašavali stariju ženu u Golubiću kojoj je trebala liječnička pomoć.

Budući da zbog velikog snijega kola Hitne pomoći nisu mogla pristupiti kući pacijentice, zatražena je pomoć HGSS-a. Pripadnici HGSS-a uspjeli su se u ranim jutarnjim satima probiti do žene i odvesti je do glavne ceste gdje ju je čekalo vozilo Hitne pomoći . Akcija je trajala od 01-02,30 sati, rekao je za HR Knin Mislav Čupić, pročelnik šibenske Stanice HGSS-a.

Pozvao je starije osobe da po snijegu ne izlaze van i ukoliko trebaju pomoć da zovu 112 ili HGSS koji će im, ako treba, dostaviti hranu ili lijekove na kućnu adresu. Građani se pak pozivaju da vode brigu o starijim osobama u svom susjedstvu i redovito ih  posjećuju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.