Hrvatski radio

Radio Knin

U Vodicama potpisano 49 ugovora o financiranju projekata

20.05.2019.

17:38

Autor: Dragan Gligora

U Vodicama potpisano 49 ugovora o financiranju projekata

U Vodicama potpisano 49 ugovora o financiranju projekata

Foto: - / -

U Vodicama je potpisano 49 ugovora o financiranju projekata lokalne infrastrukture, ukupne vrijednosti od 235 milijuna kuna. Događaju je nazočio i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, koji je otvorio 3. Hrvatski ruralni parlament.

Središnja tema parlamenta je „Pametna sela", budućnost Zajedničke poljoprivredne politike nakon 2020. te Strategija poljoprivrede i ribarstva za novo programsko razdoblje 2021. - 2027.

Ugovore o financiranju korisnici iz uglavnom manje razvijenih područja Hrvatske potpisalu su s ravnateljicom Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, koja je između ostalog istakla kako će realizacija ovih projekata pomoći i demograskoj obnovi posebno ruralni područja.

Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede rekao je kako ova vlast sve više ulaže u nerazvijena područja, a ta brojka dosegla je sada do 3 milijarde kuna. Naravno, da će ovakvi projekti doprinijeti razvoju lokalne infrasture i omogućiti bolji životni standard.

Ministar Tolušić otvorio je potom 3. Hrvatski ruralni parlament koji se održava do 23. svibnja u vodicama i Tisnom. Središnja tema parlamenta je "Pametna sela", budućnost Zajedničke poljoprivrede nakon 2010. te Strategija poljoprivrede i ribarstva za novo programsko razdoblje 2021. - 2027. Sudionici 10 terenskih radionica raspravljat će o temam koje su ključne za rast i razvitak ruralnih područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.