Hrvatski radio

Radio Knin

Udruga Naše ognjište zbrinjava tekstilni otpad

07.12.2022.

14:31

Autor: Radio Knin

Predsjednica Ojdana Vještica

Predsjednica Ojdana Vještica

Foto: scokaric / HRT

Udruga Naše ognjište održala je početnu konferenciju projekta Izrada tradicionalne krpare od recikliranih materijala koji provodi u partnerstvu s Općinom Biskupija. Vrijednost projekta je sto tisuća kuna, a 80% sredstava osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Osim toga, iz Udruge najavljuju uskoro zapošljavanje dvanaest gerontodomaćica.

Na području Republike Hrvatske godišnje se skupi i do šezdeset tisuća tona tekstilnog otpada, a brza moda ili fast fashion sve je veći ekološki problem. Reciklaža starih materijala jedno je od mogućih rješenja, a to je prepoznala Udruga Naše ognjište. Predsjednica Ojdana Vještica:

Ojdana Vještica

Udruga već godinu i pol djeluje na području Općine Biskupije, a važnost lokalne inicijative i snažnog civilnog društva prepoznaje i načelnik Milan Đurđević:

Načelnik Milan Đurđević

Iz Udruge najavljuju i da će uskoro potpisati ugovore iz treće faze projekta Zaželi za dvanaest gerontodomaćcia pa predsjednica Ojdana Vještica poziva sve zainteresirane da im se jave:

Ojdana Vještica

Udruga Naše ognjište uskoro slavi trinaest godina postojanja. Od 2009. godine kroz nju je prošlo tridesetak žena koje su bile zaposlene, a obuka za razne vještine provodila se za dvjestotinjak korisnika.

Galerija
Naše ognjište, Foto: scokaric/HRT
Naše ognjište, Foto: scokaric/HRTNaše ognjište, Foto: scokaric/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.