Hrvatski radio

Radio Knin

Udruga Žene kosovske doline želi obnoviti bivšu školu u Uzdolju

29.01.2017.

17:26

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mještani Biskupije proslavili su pravoslavnog sveca sv. Savu, osnivača Srpske pravoslavne crkve i začetnika školstva u Srba. Simbolično su se okupili ispred nekadašnje osnovne škole koja godinama zjapi prazna, a sada je pomoću donatora žele obnoviti.

Idejni začetnik projekta je udruga Žene kosovkse doline koja je nedavno obnovila i staru školu u Riđanama te je prenamijenila u Društveni centar u kojemu je sada biblioteka, Internet klub za mlade i igraonica za djecu. Obnova bivše škole u Uzdolju bit će velik zalogaj za ovu udrugu budući da će najprije morati riješiti imovinsko-pravne odnose. Nakon toga, odlučit će se u što će objekt prenamijeniti- u Dom za stare i nemoćne , Društveni centar ili nešto treće. Udruga je već našla donatora- jednu tvrtku iz Austrije, koju vodi Aleksandar Čenić , podrijetlom iz Biskupije. I on je bio na svetkovini sv. Save, podijelio djeci prigodne paketiće sa slatkišima te obećao svu pomoć u obnovi objekta. Očekuje da bi obnova mogla početi polovicom godine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.