Hrvatski radio

Radio Knin

Ugovor o financiranju rada HGSS-a

23.03.2023.

16:05

Autor: Nives Hladnić

potpisivanje ugovora

potpisivanje ugovora

Foto: Nives Hladnić / HRT

Šibensko-kninska županija u svom je proračunu osigurala 26 i pol tisuća eura za rad Hrvatske gorske službe spašavanja, u cilju zaštite života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima, te u drugim izvanrednim okolnostima koje zahtijevaju posebno znanje, opremu i kadrove. Ugovor su danas potpisali župan Marko Jelić i pročelnik šibenske stanice HGSS-a Luka Dubravica. 

potpisan ugovor o sufinanciranju

potpisan ugovor o sufinanciranju

Foto: Nives Hladnić / HRT

Šibensko-kninska županija lani je povećala sredstva za rad šibenske stanice HGSS-a, sa 125 tisuća na 200 tisuća kuna. 

"Ta financijska podrška nam je bitna da jačamo sustav Civilne zaštite na našem području, ulažemo u opremu, pratimo tehnike spašavanja u svijetu, tako da bi mogli adekvatno odgovoriti u slučaju akcija traganja i spašavanja koje su redovne, ali i u slučaju izvanrednih situacija. Želim poslati poruku da Grad Knin i Šibensko-kninska županija imaju potpuno razumijevanje, što bi se trebalo pretočiti na sve druge jedinice, jer trenutno imamo situaciju da HGSS kao temeljna operativna snaga sustava Civilne zaštite na određenim lokalnim razinama nije prepoznata, što  nije dobro ", kazao je pročelnik HGSS - Stanice Šibenik Luka Dubravica. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.