Hrvatski radio

Radio Knin

Ugrožava li gradonačelnica slobodu medija?

11.12.2013.

15:28

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opomena pred tužbu neovisnom portalu

     Gradonačelnica Knina Josipa Rimac, uputila je neovisnom portalu  grad-knin.net,  opomenu pred tužbu, zbog korištenja internetske domene koja u svom nazivu sadrži službeni naziv grada Knina, bez da je zatražio dopuštenje. Bio je ovo pod županijskom SDP-u da sazove konferenciju za novinare na kojoj su gradonačelnicu Rimac optužili da ugrožava slobodu medija.

"Ovaj Internetski portal  postoji već tri i pol godine, a tek je ovih  dana dobio opomenu pred tužbu jer se  koristi  službenim nazivom grada Knina". Svima je zapravo  jasno  da gradonačelnica želi ušutkati urednika ovog portala jer piše o malverazcijama gradske uprave", kaže predsjednik Županijskog odbora SDP-a Ivan Klarin.

Kako je gradonačelnica Josipa Rimac na službenom putu, ove je navode za HR Knin  komentirao njezin zamjenik Nikola Blažević. "Odbijam svaku mogućnost pritiska na spomenut portal. Ne radi se o nikakvoj osveti već smo opomenu  poslali samo zato kako bi smo zaštitili interese našeg grada", rekao je Blažević.

Da je gradonačelnica češće kontaktirala s novinarima putem konferencija za novinare  do ovoga sigurno ne bi došlo, ističe urednik portala   Miroslav Jadrić koji je, inače, više puta pisao o sumnjivoj kupoprodaji  privatnog zemljišta kojeg je grad Knin po jednom ugovoru platio dva puta.  "Nisam  član niti simpatizer SDP-a, no sve što su u ovoj stranci rekli je istinito", kaže Jadrić.

"Ukolkio se ogluši na opomenu, Grad će biti prisiljen podnijeti sudsku tužbu", poručio je Nikola Blažević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.