Hrvatski radio

Radio Knin

Upozorenje na opasne vremenske pojave

04.01.2017.

11:10

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibenski Područni ured Državne uprave za zaštitu i spašavanje uputio je gradovima i općinama na području svoje nadležnosti, među kojima je i Knin, “upozorenje na opasne vremenske pojave temeljem tjedne vremenske prognoze od 4. do 10. siječnja ove godine”.

Tako će od petka do nedjelje najniža jutarnja temperatura biti do -13 stupnjeva Celzija, a dnevna -5 stupnjeva.

Za noćas se najavljuju susnježica i snijeg, a sutra i u petak puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima.

Prenosimo dopis u cijelosti:

Sukladno Standardnom operativnom postupku za korištenje vremenskih prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda i upozorenju koje smo dobili 03. siječnja 2017. godine od Odjela za vremenske analize i prognoze DHMZ-a upućujemo vam tjednu vremensku prognozu, dio koji se odnosi na Dalmaciju, za razdoblje od 04.01.2017. do 10.01.2017.

Za Dalmaciju
Djelomice, u četvrtak i petak i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka još može biti kratkotrajne kiše, u unutrašnjosti susnježice i snijega, ponajprije na prijelazu sa srijede na četvrtak. Potkraj razdoblja naoblačenje s kišom. Vjetar u početku većinom slab, a u četvrtak i petak puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Od nedjelje slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a krajem razdoblja jugozapadnjak u jačanju. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, od petka do nedjelje od -4 do 1.U unutrašnjosti Dalmacije jutarnja temperatura od -7 do -1, od petka do nedjelje i do -13. Najviša dnevna većinom između 7 i 12, u petak i subotu od -1 do 4. Najviša temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, u petak i subotu od -5 do -1 °C.

Preporučujemo da sve nadležne službe budu obaviještene o očekivanim nepovoljnim vremenskim uvjetima i da budu stavljene u pripravnost operativne snage sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite potencijalno ugroženom stanovništvu.

U slučaju nastanka izvanrednih događaja ovaj područni ured će u svakom trenutku biti podrška jedinicama lokalne i područne samouprave.

PROČELNIK

Milovan Kević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.