Hrvatski radio

Radio Knin

Uručeni ključevi stana korisnicma s liste prvenstva

21.02.2017.

14:17

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninu su uručeni ključevi stanova korisnicima Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja. Trajni krov nad glavom dobilo je osam obitelji iz Knina koje su deset i više godina živjele u podstanarstvu. Ključeve je dobilo i pet hrvatskih branitelja.

Posebno emotivan bio je pripadnik 9. gardijske brigade Drago Grubešić koji u Kninu živi od Oluje. Već deset godina boluje od PTSP-a.

"Konačno se našla neka Vlada da riješi i stambeno pitanje nas branitelja. Živio sam godinama kao podstanar i sada sam prezadovoljan jer sam dobio stan od 32 metra četvorna", kazao je Grubešić.

Zadovoljstvo nije krio ni Davor Čović koji je iz Travnika u Knin došao još 2006. godine. Mijenjao je podstanarske adrese, sa suprugom i četvero djece živio je u skučenom stanu od 42 metra četvorna. Konačno je dobio svoj stan s prikladna 84 metra četvorna.

Na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje je još 260 obitelji iz Knina. Kako je stambenog fonda malo, državni tajnik Nikola Mažar najavio je da će se adaptirati postojeće stambene jedinice, kupiti nove i što je najvažnije krenut će revizija državnih stanova koji zjape prazni. Tim korisnicima će se stanovi oduzeti i dati u najam onima s liste prvenstva.

Ove godine riješeno je dvadeset zahtjeva s liste prvenstva , a cijele prošle godine dodijeljena su samo četiri državna stana u Kninu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.