Hrvatski radio

Radio Knin

Uručeni ključevi stanova u Senjaku

09.05.2017.

15:50

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninski branitelji i nositelji bivšeg stanarskog prava dobili su ključeve i ugovore o najmu stanova, u novoizgrađenoj zgradi Senjak. Na ovaj način ukupno je zbrinuto 77 obitelji. Neki od njih čekali su dan kada će se useliti u vlastiti stan više od 20 godina.

U nove stanove uselili su sa svojim obiteljima i Ivica Milić i Dragan Ivančić. Milić je sa svojom peteročlanom obitelji čekao na novi stan više od 20 godina.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar kaže kako je izgradnju u Senjaku pratio cijeli niz problema, ali je ipak na kraju dovršena jedna lijepa zgrada s 80 stanova.

Unatoč svim problemima, Knin će ove godine dobiti čak 150 stanova, po čemu je kaže Mažar, apsolutni rekorder. Uz Nikolu Mažara na svečanosti je govorio i državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić.

Stanovi zgrade u Senjaku površine su od 40 do 90 kvadrata, a ukupna stambena površina objekta je 75 000 kvadrata. Zgrada u Senjaku izgrađena je u sklopu nacionalnog program stambenog zbrinjavanja koje provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Ukupna vrijednost investicije je 35 i pol milijuna kuna. Riječ je o zgradi koja je izgrađena u sklopu nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji provodi Središnji ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.