Hrvatski radio

Radio Knin

Uspostavljena redovna autobusna linija Kistanje-Šibenik-Kistanje

18.12.2018.

10:40

Autor: Nives Hladnić

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Stanovništvo Općine Kistanje sve do prošlog tjedna nije bilo povezano nikakvim javnim prijevozom sa gradom Šibenikom. Sada dva puta dnevno, osim subotom i nedjeljom, autobus vozi od Kistanja preko Đevrsaka do sjedišta županije.

Šibensko-kninska županija se zauzela za rješavanje ovog problema, pa je postojeću županijsku autobusnu liniju Šibenik – Piramatovci produžila prema Kistanjama, sa stajalištem u Đevrskama, u dužini od 18 kilometara.

Izdavanjem dozvole prijevozniku Autotransport Šibenik u sklopu posebnog linijskog prijevoza osiguran je prijevoz putnika svakog radnog dana s polaskom iz Kistanja u 6:15 i 12:20 sati preko Đevrsaka za Šibenik, te povratkom iz Šibenika za Kistanje u 14:15 i 20:15 sati također preko Đevrsaka. Linija ne prometuje subotom i nedjeljom.

Temeljem posebne Odluke župana Gorana Pauka kao i zaključenog ugovora s Autotransportom Šibenik, Županija će sufinancirati posebni autobusni linijski prijevoz na relaciji Piramatovci-Kistanje, a u dogledno vrijeme očekuje se uključivanje Općine Kistanje u sufinanciranje navedene linije.
.
Dozvola za obavljanje posebnog županijskog prijevoza putnika izdana je na razdoblje od godinu dana i vrijedi do konca studenoga 2019. godine.

Produženjem postojeće županijske linije Šibenik-Piramatovci preko Đevrsaka do Kistanja na najbolji mogući način povezan je ovaj dio naše Županije s gradom Šibenikom. Svako dugo riješenje bilo bi nerentabilno i prouzrokovalo bi dodatne troškove prijevozniku, priopćeno je iz Ureda župana Šibensko-kninske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.