Hrvatski radio

Radio Knin

Uvodna konferencija projekta ''Pomoć zajednici'', Udruga ''Žene kosovske doline''

07.02.2023.

15:09

Autor: HRT, HR Knin

Udruga ''Žene kosovske doline''

Udruga ''Žene kosovske doline''

Foto: HRT / HR KNIN

U sklopu programa ZAŽELI – FAZA III, Udruge "Žene kosovske doline" , danas je u Riđanima, u Općini Biskupija, održana uvodna konferencija projekta ''Pomoć zajednici''. Ovim projektom omogućen je pristup zapošljavanju ženama pripadnicama ranjivih skupina, a njihovim zapošljavanjem pomoć i podršku u svakodnevnom životu dobit će 180 krajnjih korisnika.

Osnaživanje žena pripadnica ranjivih skupina kroz dodatne edukativne vrijednosti, rješavanje konkretnih društveno socijalnih problema, umanjivanje socijalne isključenosti i rizika od siromaštva, samo su neki od ciljeva ovog projekta čiji ukupni proračun iznosi preko 196 tisuća eura, a u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Koliko je žena zaposleno, otkrila nam je predsjednica Udruge, Radmila Berić:

Radmila Berić, predsjednica Udruge ''Žene kosovske doline''

Udruga ''Žene kosovske doline'', prošle je godine u prosincu, u sklopu projekta Održiva Hrvatska, dobila i prestižnu nagradu „Žuti okvir“ za održivi razvoj, znanost i obrazovanjem, a predsjednica Udruge izdvojila je još neke značajne aktivnosti:

Radmila Berić, predsjednica Udruge ''Žene kosovske doline''

Koliko im znači mogućnost zaposlenja, posao i kakva su njihova iskustva, upitali smo ''Žene kosovske doline'':

''Žene kosovske doline''

Koliko posao znači ovim ženama, toliko pomoć znači korisnicima, zaključeno je tijekom konferencije. Trajanje projekta ''Pomoć zajednici'' 6 je mjeseci.

Uvodna konferencija

Uvodna konferencija

Foto: HRT / HR KNIN

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.