Hrvatski radio

Radio Knin

Već u jutarnjim satima u Narodnoj knjižnici Knin počela Noć knjige

21.04.2017.

13:54

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Likovnom radionicom za korisnike poludnevnog boravka Udruge sv. Bartolomej, u Narodnoj knjižnici Knin jutros je počela manifestacija Noć knjige. Radionicu je vodila suradnica za odnose s javnošću i projekte Knjižnice Ana Šimić Sunko koja je djeci čitala zanimljivu priču na temu lijepog ponašanja.

Djeca su ,pod vodstvom logopedinje Ane Čalić, aktivno sudjelovala u raspravi, a potom temu o bontonu pretočila na papir.

Noć knjige nastavlja se večeras u 18 sati kada će na Veleučilištu Marka Marulića biti predstavljena knjiga Šime Pilića "Oko Krke". Knjigu će uz autora, predstaviti i dr. sc. Marko Sinobad i Ana Šimić Sunko. Večer završava zanimljivim spojem tanga i Borgesa. Naime, Milan Zoričić i Jasna Pokrajčić, voditelji Tango škole u Kninu, otpelsat će tango uz pratnju tara-tradicionalnog perzijskog instrumenta na kojemu će svirati Jurica Jelić. Istodobno će se predstaviti i dio opusa slavnog pisca Jorge Luis Borgesa kojemu je tango često bio motiv.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.