Hrvatski radio

Radio Knin

Večer matematike u OŠ Domovinske zahvalnosti

08.12.2017.

14:18

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatsko matematičko društvo svake godine organizira "Večer matematike", koja se istovremeno odvija u brojnim hrvatskim školama. U kninskoj Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti sinoć je ovo zanimljivo "matematičko događanje" održano već peti put za redom.

Ovdje se zapravo radi o skupu interaktivnih radionica koje, na zabavan način potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema često omraženom predmetu, koji se zove matematika. Smisao ovih aktivnosti je pokazati zabavnu i praktičnu stranu matematike, rekla nam je organizatorica, učiteljica Mira Radović.

Tako učitelji, učenici i roditelji, koji su sinoć sudjelovali na radionicama na opušten, zabavan i zanimljiv način rješavaju matematičke zadatke i ujedno se druže i igraju.

Na ovogodišnjim Večerima matematike po prvi put su sudjelovali i nastavnici informatike koji su za učenike organizirali rješavanje zadataka s micro:bitom, svojevrsnim mini-računalom. Sve je to pripremio učitelj informatike Danijel Forjan.

Uz Večer matematike održan je i mali humanitarni Božićni sajam na kojem su učenici i učitelji prodavali svoje radove: vrećice lavande, mirisne sapune i balzame od kokosa, božićne čestitke, keramičke radove i slične stvari. Sva prikupljena sredstva bit će uplaćena Osnovnoj školi Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.