Hrvatski radio

Radio Knin

Većina Kninjana ne odvaja otpad

21.08.2015.

15:05

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninu je od travnja osigurano odvojeno prikupljanje otpada, no, čini se da većina građana to ne radi. Zato iz gradske uprave poručuju Kninjanima da selektiraju otpad kako bi grad ostao čist i privlačan, kako domaćima, tako i posjetiteljima.

Na području Grada Knina postoje tri „zelena otoka“ za prikupljanje razvrstanog otpada. Osim tih lokacija postavljeni su pres kontejner za papir i karton, spremnik za elektronički-otpad te spremnici za plastiku, staklo i metal. No, građani se u većini slučajeva ne odvajaju otpad, kaže nam direktor Čistoće i zelenila Miroslav Zorić.

Međutim, većina građana kaže da uredno odvaja otpad ili da će to učiniti kada budu imali osigurane spremnike za to.

Ekološka udruga Krka već godinama provodi projekte, organizira tribine i radionice na kojima educira građane o potrebi odvajanja otpada, međutim, trebalo bi na tome još poraditi, kaže nam tajnica udruge Inga Kukolj.

Do kraja godine gotovo cijelo područje Knina bit će pokriveno zelenim otocima, na kojima će se nalaziti spremnici za papir, staklo i plastiku, a ostali otpad ubacuje se u stare kontejnere. Građani bi se ipak trebali malo više potruditi i razvrstati sav otpad. Slijede zamolbe, a ako ni to ne upali, doći će i do snakcija. Slaba je utjeha što i drugi gradovi u županiji imaju sličnih problema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.