Hrvatski radio

Radio Knin

Veleposlanica Srbije posjetila Knin

25.09.2019.

16:05

Autor: Vesna Jašek

Veleposlanica Srbije posjetila Knin

Veleposlanica Srbije posjetila Knin

Foto: - / -

Na inicijativu Republike Srbije, Knin su danas posjetili srbijanska veleposlanica u Hrvatskoj Mira Nikolić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Primio ih je kninski gradonačelnik Marko Jelić. Cilj posjeta bio je doniranje 160 tableta osnovnoškolcima, pripadnicima srpske nacionalne manjine.

Srbija već dvije godine provodi projekt, kojim želi pomoći u obrazovanju svojih sunarodnjaka diljem Hrvatske, istaknula je danas veleposlanica Mira Nikolić.

Na današnjem sastanku, razgovaralo se i o budućoj znanstvenoj, obrazovnoj i gospodarskoj suradnji Knina i Novog sada, istaknuli su gradonačelnici Vučević i Jelić.

Pri tom je gradonačelnik Novog Sada uručio je tablete za 14 kninskih osnovnoškolaca, pripadnika srpske nacionalne manjine, dok će preostalim učenicima iz dvije kninske osnovne škole, također pripadnicima srpske nacionalne manjine tableti će biti uručeni naknadno.

Edukacija nema alternativu, naglasio je danas kninski gradonačelnik Marko Jelić, istaknuvši da je prihvatio poziv gradonačelnika Vučevića, da uskoro posjeti njegov grad, dodao kako bi Kninu, koji priprema veliki projekt izgradnje informacijsko inovacijskog inkubatora, iskustva Novog Sada mogla pomoći u realizaciji toga projeka.

Poslušajte što su o današnjem posjetu rekli veleposlanica Mira Nikolić, te gradonačelnici Novog Sada Miloš Vučević i Knina Marko Jelić:

 

 

Nikolić, Vučević, Jelić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode