Hrvatski radio

Radio Knin

Veterani Puma ponovno na Velikoj Duvjakuši

24.06.2017.

12:51

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veterani 7. gardijske brigade Puma, u prigodi Dana Državnosti, i ove godine organizirali su odlazak na Dinaru. Na vrhu Velikoj Duvjakuši prije šest godina postavili su spomen obilježje za svoje poginule suborce, gdje je održan prigodni program.

Let vojnim helikopterom, boravak na 1700 metara nadmorske visine i pogled na stijene koje su prehodali s 94. na 95. godinu, sve do ulaska u Knin, za Pume je poseban doživljaj, posebna emocija, trenutak vraćanja u ono vrijeme.


Na 1709 m nadmorske visine u čast Pumama napravljeno je spomen obilježje od kamena sa srušene crkve iz Kijeva, stotinjak metara niže je planinarska kućica s imenom Puma.
Robert Puja, Udruga veterana te brigade


I ove godine odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima. Ponosno i dostojanstveno. Oni preživjeli, s iskustvom Dinare sjetili su se velike hladnoće, kamenjara, neprijatelja i svega onoga što ih je pratilo 8 mjeseci koliko su proveli na toj planini. A iznad svega, pobjedonosnog ulaska u Knin 5. kolovoza 95.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.