Hrvatski radio

Radio Knin

Vojna vježba na Crvenoj zemlji

31.08.2016.

09:01

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na vojnom poligonu „Crvena zemlja“ jučer je održana vojna vježba hrvatske i britanske vojske „SAVA STAR 16“. Vježbi su prisustvovali: Ministar obrane Josip Buljević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov i britanski veleposlanik u RH Andrew Dalgleish.

Cilj vježbe bio je uvježbavanje pješačkog voda u multinacionalnom okruženju i pružanje potpore uvježbavanju pričuvnih pješačkih snaga. Ministar obrane Josip Buljević kaže kako su britanski vojnici izuzetno zadovoljni suradnjom s našim jedinicama:
Buljević:
Vježba je pokazala dobru uvježbanost i suradnju naše i britanske vojske, kaže general Mirko Šundov, no naglašava kako ovdje nije važna samo bilateralna suradnja već integriranost naših snaga u sklopu NATO saveza:
Mirko:
Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish ističe kako mu je drago što se prijateljstvo dviju zemalja očituje i na vojnom planu, što su danas uspješno pokazali hrvatski i britanski časnici i vojnici:
Dalgliesh:
Jedan od britanskih zapovjednika, satnik Gus Cameron kaže kako se danas na poligonu pokazala osobna i vojna usklađenost hrvatskih i britanskih snaga:
Gus:
Bilateralna vojna vježba Sava star 16, četvrtu godinu zaredom održava se u Hrvatskoj, a ove godine po prvi put na kninskom poligonu „Crvena zemlja“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.