Hrvatski radio

Radio Knin

XXII. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

25.05.2023.

23:03

Autor: Radio Knin

Gradsko vijeće

Gradsko vijeće

Foto: scokaric / HRT

Na dvadeset drugoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina usvojene su sve točke dnevnog reda. Osim uobičajenih izvješća gradskih ustanova za prethodnu godinu, na dnevnom redu su, između ostalih, bili i prijedlozi o visini naknada za članove Vijeća te o dodjeli priznanja Grada Knina. Oporbene vijećnike najviše je zanimalo hoće li i kada krenuti s radom tvrtke u Poduzetničkom centru. Ponovno se aktualiziralo i pitanje funkcioniranja mjesnih odbora.

Najviše zanimanja izazvalo je izviješće Javne ustanove Lokalne razvojne agencije Matice. Oporbene vijećnike zanimali su podaci o zakupu poduzetničke infrastrukture, no pravi iznos, objasnila je ravnateljica Ivona Grcić, znat će se sljedeće godine budući da zakup za Kninjanku još nije počeo, a zakup za Inkubator u prošloj godini trajao je samo šest mjeseci.

Ana Marić, Ivona Grcić

Mostov vijećnik Tomislav Čolak istaknuo je da je u poduzetničku infrastrukturu uloženo pedeset pet milijuna kuna te tražio obrazloženje činjenice da tvrtka Velebit ambalaža još uvijek ne plaća zakup. Ugovor je potpisan u vrijeme kad su radovi na objektu bili u tijeku pa nije bilo moguće naplaćivati najamninu prostora koji se ne koristi, objasnila je ravnateljica Grcić: Potpisan je i ugovor za najam prostora na Marunuši.

Tomislav Čolak, Ivona Grcić

Novi dječji vrtić gradit će se u Vrpolju, potvrdio je gradonačelnik Mario Ćaćić, no iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ne stiže zeleno svjetlo za gradnju. Stoga se razmišlja o drugoj lokaciji, no to neće biti Golubić, kako je predložio Tomislav Čolak. Čolak je istaknuo i to da broj zaposlenika u vrtićima raste, no broj djece se smanjuje. Ravnateljica Mira Barić objasnila je to pedagoškim standardima i povećanjem djelatnika na zamjeni.

Tomislav Čolak, Mara Barić i Marijo Ćaćić

Usvojena su izviješća i Kninskog muzeja, Narodne knjižnice te Pučkog otvorenog učilišta. Tomislav Čolak je pravo na riječ iskoristio kako bi pohvalio rad Knjižnice.

Tomislav Čolak o radu Knjižnice

U prošloj godini Kninski muzej zabilježio je šesnaest tisuća posjetitelja pa je Čolak zaključio da turistički rezultati trebaju biti bolji. Izviješće o radu Turističke zajednice podnijela je zamjenica gradonačelnika Kristina Perić budući da direktorica Tamara Milković više nije u radnom odnosu, a postupak provedbe natječaja za novog direktora je u tijeku. 

Jednoglasno je, uz pohvalu za uspješno obavljeni posao, usvojen izvještaj zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Knin Mirana Marelje, a uz potporu svih vijećnika prošlo je izviješće predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Knina Gojka Raškovića.

Javna priznanja Grada Knina ove godine bit će uručena pedijatrijskoj medicinskoj sestri Jeleni Čolaković Barbarić i dobrovoljnom darivatelju krvi Mirku Zebiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.