Hrvatski radio

Radio Knin

Za deset mjeseci Knin će dobiti novi Poduzetnički centar

27.05.2021.

19:52

Autor: Lidija Grubišić

Za deset mjeseci Knin će dobiti novi Poduzetnički centar

Za deset mjeseci Knin će dobiti novi Poduzetnički centar

Foto: - / -

U Gradskoj upravi Knina potpisan je ugovor o izvođenju radova na obnovi i uređenju bivše tvornice Kninjanke i njezinu prenamjenu u Poduzetnički centar. Projekt je vrijedan 33 milijuna kuna, od čega 23 milijuna ide na građevinske radove.

Obnova derutne zgrade bivše tvornice Kninjaka jedan je od najznačajnijih projekata iz Intervencijskog plana grada Knina, kazao je zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić koji je sa šibenskom tvrtkom Inovator d.o.o potpisao ugovor o izvođenju radova. A za deset mjeseci, koliko bi radovi trebali trajati, Knin će dobiti Poduzetnički centar koji će imati 23 proizvodna pogona, 12 uredskih prostorija i konferencijsku dvoranu sa 100 sjedećih mjesta.

Radi se o kapitalnom projektu za grad Knin , objektu koji će biti generator gospodarskog razvoja. Tijekom same izgradnje provodit ćemo i neke mjere privlačenja investitora , a želja nam je imati što više proizvodnih pogona”, kazao je Ćaćić i naglasio kako se u sklopu objekta planira izgraditi i otkupna stanica za poljoprivredne proizvode poljoprivrednika s područja Knina.

Poduzetnički centar zvat će se KninUp. Autor naziva je Goran Homa čiji je prijedlog od 57 pristiglih u nagradnoj igri, odabran kao najbolji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.