Hrvatski radio

Radio Knin

Završen projekt Dinarsko srce

13.05.2022.

15:09

Autor: HRT

Božo Teskera,Ana Barać, Martin Ercegovac, Mary Ann Rukavina Cipetić

Božo Teskera,Ana Barać, Martin Ercegovac, Mary Ann Rukavina Cipetić

Foto: vjašek / HRT

U Kijevu je danas održana završna konferencija projekta Društveni centar „Dinarsko srce”, čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Dinara, a sa milijun i 700 tisuća kuna financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Jedan od ciljeva projekta bio je povećana iskorištenost javnog prostora u Kijevu, pa je Društveni centar Dinarsko srce, u protekle dvije godine, postao mjesto gdje su se održavale brojne radionice i programi iz područja tradicijske kulture, ruralnog razvoja i poduzetništva.

Na tim su radionicama, žitelji Kijeva imali priliku, među ostalim, saznati informacije o uvjetima i načinu korištenja potpora iz Programa ruralnog razvoja. A upravo u okviru tog programa, u studenom prošle godine, pokrenuta je aktivnost ekonomskog osnaživanja žena. Radionice je držala direktorica Poduzetničkog centra Sinj, Ana Barać, koja je i danas održala predavanje uprave o toj temi - poduzetništvo na ruralnim područjima, s naglaskom na žensko poduzetništvo.  

Partner na projektu je GTF- Inicijativa za održivi rast iz Zagreba, koja već 20 godina djeluje regionalno, a jedna od tema koju drže osobito važnom je poticanje ženskog poduzetništva u ruralnim krajevima. Predsjednica Inicijative Mary Ann Rukavina Cipetić, naglasila je da tek 25 posto žena su nositeljice poljoprivrednih OPGa, zato treba stvoriti uvjete da žene ostaju na ruralnom prostoru i otvaraju različite vrste OPG-ova. 

Načelnik Kijeva Martin Ercegovac, nada se da će ovakvih projekata biti još, ovim koji je upravo završio, zadovoljan je, jer je, kaže, pomogao jačanju turističke ponude.

Na kraju konferencije, koja je održana pod sloganom Učinimo da Dinarsko srce kuca i dalje, podijeljene su zahvalnice stručnim suradnicima, a predstavljen je i primjer gradnje suhozida, što je bila jedna od tema radionica koje su se provodile u okviru projekta.


Partneri na projektu

Partneri na projektu

Foto: vjašek / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.