Hrvatski radio

Radio Knin

Završen trodnevni posjet predsjednice Šibensko-kninskoj županiji

19.04.2018.

19:52

Autor: Lidija Grubišić

Završen trodnevni posjet predsjednice Šibensko-kninskoj županiji

Završen trodnevni posjet predsjednice Šibensko-kninskoj županiji

Foto: - / -

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović završila je trodnevni posjet Šibensko-kninskoj županiji. Posljednjeg dana boravka susrela se s obiteljima poginulih vatrogasaca na otoku Kornatu. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a po završetku nije bilo izjava za javnost.

Samo je Igor Marinović, otac poginulog vatrogasca Ivana, kratko poručio novinarima da izjavu nisu ni zaslužili jer adekvatno ne prate suđenje Draženu Slavici, osumnjičenim za Kornatsku tragediju. Predsjednica je poručila da treba učiniti sve kako bi se otkrila istina što se dogodilo toga dana na Kornatu.

Ministar državne imovine Goran Marić i župan Goran Pauk potpsiali su Ugovor o dodjeli na korištenje bivše vojarne Minerska Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj će se prostor staviti u funkciju posjetiteljskog centra, ključnog projekta za uspješno  upravljanje tvrđavom sv. Nikole. Za realizaciju projekta ove se godine očekuje 26 milijuna kuna iz Europskog fonda.

Trećeg dana boravka u Šibensko-kninskoj županiji, predsjednica je obišla otoke Žirje i Prvić, a u Tribunju se na kratko susrela s ribarima. Posjet županiji završila je druženjem s mještanima otoka Murtera.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.