Hrvatski radio

Radio Knin

Završena proslava obljetnica GMBr.

17.04.2018.

15:59

Autor: Vesna Jašek

Završena proslava  obljetnica GMBr.

Završena proslava obljetnica GMBr.

Foto: - / -

U vojarni Kralja Zvonimira u Kninu, danas je svečano proslavljena 11.obljetnica ustrojavanja Gardijske mehanizirane brigade, koja baštini tradiciju slavnih ratnih brigada - Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova.

Uz visoke vojne dužnosnike, proslavi je nazočio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, koji je 54-vorici pripadnika ove brigade uručio nagrade i priznanja. Pri tom je poručio kako je domovinski rat temelj hrvatske države, a naša vojska mora biti prožeta simbolima i vrijednostima domovinskog rata.

Ministar Krstičević, istaknuo je i kako se stalno radi na podizanju standarda hrvatskih vojnika, ali i opremanju naše vojske, o čemu svjedoči nabava novih borbenih aviona F 16, - to je strateška odluka kojom ćemo zaštiti hrvatsko nebo, istaknuo je. 

Zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH, general pukovnik Drago Matanović, podsjetio je na sudjelovanje pripadnike i ove brigade u međunarodnim misijama, koje su uvijek besprijekorno izvedene, a Hrvatska vojska nebrojeno puta pohvaljena.

Inače u sklopu današnje proslave u vojarni Kralja Zvonimira održan je Dan otvorenih vrata. Posjetitelji su imali prigodu razgledati izloženi Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme te borbena oklopna vozila koja se nalaze u sastavu brigade.

Današnjoj proslavi nazočio je, među ostalim, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, vojni izaslanik SAD brigadir Robert Metters, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid, predstavnici grada Knina, braniteljskih udruga i mnogi drugi.

Poslušajmo dio izlaganja ministra Krstičević:

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.