Hrvatski radio

Radio Knin

Završetak IPA projekta krajem godine

29.06.2016.

13:40

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon gotovo tri godine izvođač radova vratio se u svibnju na gradilište, a radovi na IPA projektu ipak se primiču kraju. Zbog tih radova sve je više prekida u isporuci vode, ali i to se uskoro mijenja na bolje.

Radovi na IPA projektu ne mogu se završiti bez prekida u isporuci vode, ali je postignut dogovor da se većina radova obavlja noću, rekla je jutros u našem programu direktorica Komunalnog poduzeća Sanja Bebek.

Podsjećamo da su radovi na IPA projektu započeli u travnju 2011. Zbog neriješenih ugovornih odnosa između Hrvatskih voda i izvođača, izvođač se povukao s gradilišta u studenom 2013. godine. Vratio se nakon gotovo tri godine, a radovi su u tijeku.

Završetkom IPA projekta riješio bi se i veći dio problema vezanih uz odvodnju oborinskih voda, ali čak i završetkom ovog velikog projekta, kaže direktorica Bebek, neće biti riješeni svi problemi. Oni će se rješavati u drugoj fazi radova s novim projektima.

Pomalo je šokantan podatak da je u Kninu gubitak vode čak 72 posto, zato zbog svih spomenutih razloga iščekujemo završetak IPA projekta, a to će najvjerojatnije biti krajem ove godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.