Hrvatski radio

Radio Knin

Završne aktivnosti projekta "Poludnevni boravak za odrasle"

26.07.2021.

13:09

Autor: Lidija Grubišić

Završne aktivnosti projekta "Poludnevni boravak za odrasle"

Završne aktivnosti projekta "Poludnevni boravak za odrasle"

Foto: - / -

Udruga invalida sv. Bartolomej predstavila je građanima u gradskom parku neke od brojnih aktivnosti koje provode u sklopu projekta "Poludnevni boravak za odrasle" kojemu je cilj razviti i unaprijediti socijalne usluge i sadržaje osoba s invaliditetom te povećati kvalitetu njihova života.

 

Projekt „Poludnevni boravak za odrasle” vrijedan je 1,5 milijuna kuna i financiran je sredstvima Europske unije. Tijekom 26 mjeseci njegove provedbe, osnovan je i opremljen poludnevni boravak, održane su brojne radionice i edukacije, pružena struna pomoć korisnicima te osiguran prijevoz za korisnike projektnih aktivnosti.

Usluge poludnevnog boravka koristi 20-ak odraslih osoba, bilo s tjelesnim invaliditetom ili pak s mentalnim i intelektualnim oštećenjem, a još 30-ak je povremeno uključeno u razne druge aktivnosti, poput glazbenih, plesnih i sportskih radionica.

Jedan od ciljeva projekta je smanjiti socijalnu isključenost osoba s invaliditetom. Upravo stoga smo se danas okupili u gradskom parku kako bi smo se približili građanima i upozorili ih na potrebe osoba s invaliditetom. Ovaj skup jedna je od završnih aktivnosti našeg projekta”, rekla je voditeljica projekata Udruge sv. Bartolomej Katica Marušić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.