Hrvatski radio

Radio Knin

13:57 / 13.07.2017.

Autor: Dragan Gligora

"Zaželi!" - Program za zapošljavanje žena

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je u Kninu Ministarstvo rada predstavilo Informativnu radionicu za natječaj "Zaželi!" - Program za zapošljavanje žena. Ovaj projekt je vrijedan 400 milijuna kuna, a financirat će se  u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Nositelji ovog natječaja mogu biti gradovi, općine i županije, i neprofitne organizacije, a obvezni partneri su: Zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Natječaj je namijenjen promicanju socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva te zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, kaže državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

S planiranih 400 milijuna kuna zaposlit će se 3 tisuće žena, a konkretno, u ovom dijelu Zagore bit će zaposleno tisuću žena koje će skrbiti o četiri tisuće kućanstava. U natječaju su osigurana sredstva za njihove plaće.

Na radionici su sudjelovale i brojne kninske udruge koje će se prijaviti na natječaj, a ocjenjuju ga uglavnom pozitivno, kao primjerice Renata Mađar iz udruge Zvonimir.

Vlado Arežina, direktor udruge sv. Bartolomej predlaže čak i udruživanje grada, institucija i udruga na zajedničkom poslu.

Natječaj Zaželi – program za zapošljavanje žena objavljen je 30. lipnja, otvorenog je tipa i traje do 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.