Hrvatski radio

Radio Knin

Zbog EU projekata Knin u minusu, pa će se kreditno zadužiti!

20.06.2022.

20:26

Autor: Nives Hladnić

gradski vijećnici

gradski vijećnici

Foto: Nives Hladnić / HRT

Prihodi gradskog proračuna manji su za oko 6 milijuna kuna, a rashodi veći za oko 14 milijuna. Osim toga, Grad će se zadužiti za oko 20 milijuna kuna, a sve zbog EU projekata. 

Podsjetimo, europski projekti financiraju se s 85 posto bespovratnih sredstava, a 15 posto vrijednosti svakog projekta plaća jedinica lokalne samouprave, uz pomoć resornog ministarstva. A ministarstvo taj novac Gradu Kninu ne uplaćuje određenom dinamikom.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Perić:

zamjenica Perić o rebalansu

Manjak u gradskom proračunu pokrit će se viškom iz prijašnjih godina i kreditnim zaduženjem od 9 milijuna i 900 tisuća kuna. A kako nas očekuje izdašnija financijska omotnica u idućem razdoblju, treba pripremiti dokumentaciju za nove kapitalne projekte, za što će se grad zadužiti za 10 milijuna i 100 tisuća kuna, objasnio je gradonačelnik Marijo Ćaćić

gradonačelnik Marijo Ćaćić

Uglavnom suzdržan kod usvajanja većine točaka Dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća Grada Knina, MOST-ov Tomislav Čolak sjednicu je napustio uoči rasprave i glasovanja o kreditnom zaduženju grada.

Prije toga, sudjelovao je u raspravi iz koje izdvajamo pitanje za zamjenicu gradonačelnika Kristinu Perić i njezin odgovor

vijećnik Čolak i zamjenica Perić

Klub vijećnika HDZ-a sudjelovao je u raspravi o većini točaka Dnevnog reda. Izdvajamo pitanje Nina Grabića i odgovor gradonačelnika Ćaćića.

vijećnik Grabić i gradonačelnik Ćaćić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.