Hrvatski radio

Radio Knin

Zbog gripe ograničene posjete u bolnici Hrvatski ponos Knin

24.01.2019.

13:42

Autor: Lidija Grubišić

Zbog gripe ograničene posjete u bolnici Hrvatski ponos Knin

Zbog gripe ograničene posjete u bolnici Hrvatski ponos Knin

Foto: - / -

Broj oboljelih od gripe raste iz tjedna u tjedan. Samo prošloga tjedna Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo prijavljeno je novih devet tisuća oboljelih, tako da je sada službeni broj oboljelih u Hrvatskoj 17546.

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije zabilježio je nešto više od 600 slučajeva oboljelih, što je dvostruko više nego u prva dva tjedna u siječnju.

Jučer su od posljedice gripe i teške upale pluća u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu umrle dvije osobe. Na sreću, u Općoj bolnici Hrvatski ponos Knin takvih slučajeva nema. Kako doznajemo od zamjenika ravnateljice bolnice dr. Marija Smoje, do sada nije zaprimljen niti jedan pacijent s komplikacijama od gripe. Prisutne su, kaže, viroze.

Ipak, posjete su zbog gripe u kninskoj bolnici ograničene, odnosno dopuštene samo najužim članovima obitelji.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo kažu da se i dalje nalazimo u uzlaznoj fazi epidemije gripe te je za očekivati da će epidemija trajati još naredna tri do četiri tjedna, nakon čega će broj oboljelih postupno padati.  Inače, ove godine dominira soj H1N1 , kao i 2009. godine, kada je gripa bila pandemijska. Procjena je da je ovogodišnji virus 30% opasniji od lanjskog. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.