Hrvatski radio

Radio Knin

"Zelena čistka" sutra u Borovićima

13.09.2018.

16:45

Autor: Nives Hladnić

"Zelena čistka" sutra u Borovićima

"Zelena čistka" sutra u Borovićima

Foto: - / -

„Zelena čistka 2018.“ održat će 14. rujna u 8 sati, a usmjerena je na čišćenje divljeg odlagališta uz korito potoka u zaseoku Borovići u Golubiću. Cilj akcije je, osim uklanjanja otpada, podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu te važnosti osobne brige za okoliš.

U akciji će sudjelovati zaposlenici i volonteri Grada Knina, Čistoće i zelenila d.o.o. Knin i drugih javnih gradskih ustanova te svi građani koji žele doprinijeti čišćem i ljepšem okolišu.

Iz Gradske uprave mole sudionike koji su u mogućnosti da sa sobom ponesu rukavice i adekvatnu radnu odjeću, a Grad Knin će osigurati hranu i piće za sve.

Sav prikupljeni otpad će biti propisno zbrinut na deponiju, a sve u suradnji sa tvrtkom „Čistoća i zelenilo“ Knin d.o.o. koja posjeduje dozvolu za gospodarenje otpadom u skladu s člankom 86. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17).

Za sve informacije kontakt osoba je Goran Radulović, viši stručni suradnik za zaštitu okoliša i gospodarenje otpadom u Gradu Kninu (mob: 0917500165, e-mail:goran.radulovic@knin.hr).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.