Hrvatski radio

Radio Knin

Županija sufinancira izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte

25.10.2022.

15:00

Autor: HRT

potpisivanje ugovora

potpisivanje ugovora

Foto: L. Grubišić / HRT

Šibensko -kninska županija isplatit će 1,2 milijuna kuna jedinicama lokalne samouprave koje su se javile na pozivni natječaj za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za razvoj infrastrukturnih projekata javne i društvene namjene. Riječ je o gradovima i općinama do četvrtog stupnja razvijenosti. Njihovi predstavnici u Oklaju su sa županom Markom Jelićem potpisali ugovore o sufinanciranju. 

Županija će sufinancirati deset projekata. Najviše sredstava, preko 300 tisuća kuna, odobreno je općini Unešić za vodovodno-opskrbni cjevovod sv. Marko- Kladnjice.

Za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta i uređenje javnih površine, Općini Kijevo ide oko 130 tisuća kuna dok Gradu Kninu 53 000 kn za rekonstrukciju stare tržnice.

Sredstvima županije Općina Kistanje financirat će izradu projektne dokumentaciju za sunčane elektrane na objektima koji su u vlasništvu općine kao i u Macurama, općina Promina za rekonstrukciju škole u Bogatićima, grad Skradin za gradnju Centra aktivnog turizma, dok općina Biskupija za gradnju vatrogasnog doma i tržnice u Zvjerincu.

"Sufinancirajući sve ove projekte pokazujemo koliko nam je stalo do ravnomjernog razvoja naše županije jer samo tako možemo zadržati ljude na ovim siromašnijim područjima", poručila je zamjenica župana Iris Ukić Kotarac.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.