Emisija 30.08.2020.

Desetica Desetica
Zlatne žice Slavonije - Aurea Fest 2020. (foto: Radio Osijek) Zlatne žice Slavonije - Aurea Fest 2020. (foto: Radio Osijek)

Zlatne žice Slavonije - Aurea Fest 2020. (foto: Radio Osijek)

Ovu emisiju posvećujemo ovogodišnjem Aurea Fest koji je u tijeku, donosimo priču s festivala Zlatne žice Slavonije i najavljujemo program završnog dana. Gosti su mladi pjevači Dino Jelusić i Matej Podgorščak, te Karlo Ćavar iz benda Detmeć, ali i Šima Jovanovac. Riječ dajemo i organizatorima Krunoslavu Dražiću, Zvjezdanu Marjanoviću i Silviji Podoljak iz TZ Požega.

Budite s nama nakon vijesti u 10 sati i provjerite kroz radijski eter sve što smo vam pripremili za ovu emisiju. Pomozite nam u pola 12 odabrati novi ''Hit tjedna''. Iza 13 sati poslušajte što stvaraju slavonski glazbenici u rubrici ''Pannonian music'', a potom se uz ''Glazbeni kalendar'' vraćamo u prošlost na današnji dan.

Prijedlozi za hit tjedna Radio Osijeka su:
1. SilenteNavečer se srca lome
2. Ivana RadovnikovićBye bye bye
3. ColoniaDoza

Pannonian Music
Sinovi ®Da te ljubim
JovaliusNe zovi me više
Adrijana BakovićLjubav je moja cesta

Glazbeni kalendar
1949. Hank Williams je u Herzog studiju u Cincinnatiju snimio jednu od svojih najpoznatijih pjesama, ‘I’m So Lonesome I Could Cry’. Rolling Stone je pjesmu proglasio trećom najboljom country pjesmom i 111. najboljom pjesmom ikada. Obradili su ju Johnny Cash, Dean Martin, Del Shannon, Bob Dylan, Roy Orbison, Elvis Presley...
1968. američki bend the Byrds objavio je šesti album, naziva "Sweetheart of the Rodeo". Album je postao simbol losangeleskog country rock pokreta kroz čitave 1970-e, a izniman utjecaj imao je i na alternativni country žanr 1990-ih i 2000-ih.
1975. ‘Atlantic Crossing’ Roda Stewarta je zasjeo na vrh britanske ljestvice albuma. U SAD-u je stigao do devetog mjesta. Na albumu su svirali Donald Dunn i Booker T. Jones iz Booker T. and the MG’s.
... singles: Sailing / This Old Heart Of Mine
1986. ‘Higher Love’ Stevea Winwooda je stigao do prvog mjesta američke ljestvice singlova. Ženski vokal na pjesmi je onaj američke pjevačice Chake Khan. Singl je skinut s uspješnog albuma ‘Back in the High Life’, Winwoodovog četvrtog samostalnog.
1963. rođen je britanski DJ i producent Paul Mark Oakenfold, . Izabran je za najboljeg DJ-a svijeta 1998. i 1999. godine. Imao je šest britanskih top 10 singlova, među njima i remix pjesme ‘Rubberneckin’ Elvisa Presleyja.
Oakenfold je remixirao više od 100 singlova među kojima su i oni bendova U2, The Rolling Stones, The Cure, New Order, Massive Attack, te velikih svjetskih zvijezda Mobyja, Britney Spears i Madonne.
(''Southern Sun'' '02)

U svakoj Desetici, među ostalim, slušatelji biraju hit tjedna Radio Osijeka između 11 i 12 sati i to telefonskim glasovanjem. Od 14 do 15 sati možete glasovati i za vama omiljene tamburaške pjesme na Tamburaškoj promenadi. 

O emisiji Desetica

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Pročitaj više

Desetica
Desetica

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava, talk show, kontakt

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Najave
Desetica

Desetica

Nedjelja, 25.10.2020. 11:12 - 14:00

Pravila igre novim singlom namjeravaju pridobiti publiku susjednih zemalja. Bend 058 tematski 'okrenuo ploču'. Fluentes ima spreman novi album na koji ćemo ipak pričekati do iduće godine. Debitantski singl objavila ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 18.10.2020.
Nedjelja, 18.10.2020 10:05

Emisija 11.10.2020.
Nedjelja, 11.10.2020 10:05