Emisija 03.03.2021.

Djeco i mladi, o sportu se radi Djeco i mladi, o sportu se radi
foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek
foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

foto facebook Atletski klub Slavonija-Žito Osijek

Dvoranska atletska sezona za natjecatelje Atletskog kluba Slavonija Žito iz Osijeka je pri kraju. Unatoč trenutačnom epidemiološkom stanju, ponovno su ostvareni odlični rezultati.

U najavi emisije izdvajamo samo neke od posljedjih natjecaja, a više poslušajte u našoj emisiji. U goste nam stižu Mia Wild, Ivan Horvat i Saša Šešum.

24. veljače je u Beogradu održano jedno od najvećih međunarodnih natjecanja u regiji, 6. po redu Serbian open indoor meeting. Čak je pet atletičara Atletskog kluba "Slavonija-Žito" imalo čast nastupiti na mitingu. Ivan Horvat skakao je rame uz rame sa svjetskim prvakom u skoku s motkom, Armandom Duplantisom, koji u konačnici pobjeđuje s preskočenih 6,10m. Na Ivana je to poticajno djelovalo jer i on preskače svoj najbolji rezultat sezone (SB), visinu 5,60m, te osvaja 5. mjesto. Uz skok s motkom, klub je imao predstavnika i u skoku u vis. Točnije, predstavnicu: Sara Aščić osvojila je 5. mjesto preskočivši 1,70m. Iznenađenje Mitinga bila je, kako ju je predstavio službeni spiker, "djevojčica iz Nuštra kad Vinkovaca, o kojoj će se još čuti" – Mia Wild. Ova je kadetkinja jedina nastupila u dvije utrke: na 60m i 60m prepone. Ujedno je i jedina predstavnica koja je izborila finale (60m), a tamo izjednačila aktualni kadetski državni rekord (7,68), uz osvojeno 7. mjesto. Na 60m prepone (seniorska visina) u cilj ulazi s odličnih 8,77 (također 7. mjesto). Atletski klub „Slavonija-Žito“ Osijek predstavljalo je još dvoje sprintera: Luka Jakobović i Melani Bosić. Oboje osvajaju 12. mjesto u utrkama na 60m. Luka svoju utrku istrčava u vremenu 7,03, a Melani za 7,90.

27. veljače u Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore/ke. Atletski klub "Slavonija-Žito" i na ovom je prvenstvu imao svoje predstavnike koji se, očekivano, u Osijek vraćaju s dobrim rezultatima, s brojnim osobnim rekordima te osvojenih 5 medalja: 1 zlatnom, 3 srebrne i 1 brončanom.

20. veljače je održano posljednje od tri kola Ekipnog dvoranskog prvenstva Hrvatske za seniore koje se, u sklopu prve lige, održalo u Zagrebu. Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek bilježi vrijedne rezultate i skuplja bodove tijekom sva tri kola (čak i jedan državni rekord), da bi posljednjim kolom čvrsto zauzeo treće mjesto u ukupnom poretku.

20. veljače u Istanbulu (Turska) je održano Dvoransko prvenstvo Balkana za seniore. Hrvatsku je, zajedno s ostatkom reprezentacije, predstavljao Ivan Horvat, član Atletskog kluba "Slavonija-Žito". Iz Istanbula se vratio s četvrtim mjestom u ukupnom poretku, odnosno preskočenih 5,40m.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 14.04.2021. 17:10 - 17:30

Srijeda, 21.04.2021. 17:10 - 17:30

Srijeda, 28.04.2021. 17:10 - 17:30

Poslušajte

Emisija 17.03.2021.
Srijeda, 17.03.2021 17:30