Emisija 29.03.2019.

Emisija 29.03.2019.

Nove pjesme imaju Bebe Rexha i John Newman. Australac Dean Lewis, vlasnik hita ''Be Alrigh'' objavio debitantski album. Predstavljamo englesku glazbenicu imena Yola. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u Velikoj Britaniji prije 30 i 50 godina. Poslušajte pjesme koje su trenutno broj 1 u Španjolskoj i Francuskoj. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

Drenchill feat. Indiiana - Freed From Desire
Bebe Rexha - Last Hurrah
Dean Lewis - 7 Minutes

Madonna – Like A Prayer (UK no1 1989.)
Don Patricio feat. Cruz CafunéContando Lunares (No1 Spain)

UK Top 3 Singles
3. (3) Mabel - Don't Call Me Up
2. (2) Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man - Giant
1. (1) Lewis Capaldi - Someone You Loved (4. tjedan No.1)

Ninho - Goutte d'eau (No1 France)
Marvin Gaye – I Heard It Through the Grapevine (UK no1 1969.)

Yola - Still Gone
John Newman - Feelings

..........................................................................

Bebe Rexha - Last Hurrah
Američka pjevačica Bebe Rexha svojim autorskim pjesmama se intenzivno počela predstavljati prije četiri godine. No, treba istaknuti da je na svjetsku glazbenu scenu kročila ranije kao autorica, npr. potpisuje veliki hit ''Monster'' iz 2013. godine koju su snimili Eminem i Rihanna. Bebe Rexha je nakon 3 EP izdanja, prošle godine objavila debi album ''Espectations''. Od mnogobrojnih suradnji treba izvojiti one s Martinom Garrixom, G-Eazyjem, Florida Georgia Line, te Davidom Guettom i J Balvinom. Pjesma "Last Hurrah'' novi je singl Bebe Rexha.

Dean Lewis – 7 Minutes
Dvije i po godine je prošlo od prvog singla ''Waves'' sa kojim je australac Dean Lewis privukao pozornost publike. Tijekom prošle godine osvojio je mnogo priznanja za baladu ''Be Alright''. Kompozitor i pjevač odrastao u Syndeyu 22. Ožujka je objavio prvi studijski album ''A Place We Knew'', na kojem se pored spomenutih pjesama, nalazi i najnoviji singl ''7 Minutes''. Od 2. travnja Dean Lewis je na europskoj turneji nakon koje se vraća u svoju domovinu Australiju na drugu turu koncertnih aktivnosti.

John Newman - Feelings
U svom prepoznatljivom stilu, engleski glazbenik John Newman je na stvaranju pjesme "Feelings" surađivao sa švedskim kolektivom BLNK (The Chainsmokers, NEIKED), dok je za produkciju zaslužan Jarly, poznat po suradnji s Adamom Lambertom, Martinom Garrixom.
Newman se široj javnosti predstavio 2013. godine debitantskim singlom "Love Me Again", a dosada objavljene pjesme su mu nedavno premašile dvije milijarde streamova, a taj se broj udvostručuje ako se uzmu u obzir sve njegove glazbene suradnje, među kojima se svakako ističe "Blame", na kojoj je udružio snage s popularnim producentom Calvinom Harrisom.
Nakon dva albuma iz 2013. i 2015. godine, uspješnih suradnji s Rudimental i Sigalom , te prošlogodišnje pjesme ''Fire In Me'', ''Feelings'' je najnovi singl Johna Newmana.

Yola - Still Gone
Yola Quartey je 35-godišnja pjevačica koja je proteklo desetljeće provela mijenjajući uloge pjevačice u Bristolu i Londonu. Do 30-te godine, njen centralni projekat Phantom Limb iz Bristola, pretvorio se u za nju loše okruženje u kojem je njen rad minimiziran i trivijaliziran. Njeno prvo solo EP izdanje (''Orphan Offering'') je objavljeno 2016. godine i poslužilo je da se predstavi američkoj publici.
Nakon nekoliko godina pripreme, pisanja i snimanja, Yola se udružila sa Danom Auerbachom i ekipom Easy Eye Records s kojima je skrojila prvi studijski album. 'Ljubavno pismo američkom pop-u 20-og stoljeća' - kako opisuje novi materijal, nazvala je ''Walk Through Fire'' (22. veljače).
Najnoviji singl kojim se Yola trenutno promovira je ''Still Gone''. 

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.