Emisija 05.04.2019.

Emisija 05.04.2019.

Sean Paul i J Balvin imaju zajednički singl. Željka Veverec predstavila svoj glazbeni alter ego Je Veux kojim namjerava obasjati scenu. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste u SAD-u prije 30 i 40 godina. Poslušajte pjesme koje su trenutno broj 1 u Italiji i Portugalu. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

Galantis ft. OneRepublic – Bones
Sean Paul feat. J Balvin – Contra La Pared

Gloria Gaynor – I Will Survive (SAD br.1 1979.)
Daddy Yankee ft. Snow – Con Calma (Br.1 Italija)

UK Top 3 Singles
3. (4) Tom Walker – Just You And I
2. (2) Calvin Harris & Rag 'n' Bone Man – Giant
1. (1) Lewis Capaldi – Someone You Loved (5. tjedan Br.1)

Plutonio – Meu Deus (Br.1 Portugal)
The Bangles – Eternal Flame (SAD br.1 1989.)

Je Veux - Girlfriend

........................................................................

Galantis ft. OneRepublic – Bones
Švedski  elektronski duo Galantis, najpoznatiji po hit singlovima ''Runaway (U & I)'' iz 2014. i ''No Money'' iz 2017. godine, novi je singl ''Bones'' snimio u suradnji s bendom OneRepublic.

Sean Paul feat. J Balvin – Contra La Pared
Popularni Sean Paul, legenda dancehall glazbe, udružio je snage s J Balvinom -  jednim od najpoznatijih predstavnika reggaeton žanra. Singlom ''Contra La Pared'' Sean Paul nastavlja dugogodišnji niz klupskih hitova koji osvajaju plesne podije. Videospot koji prati pjesmu režirao je Andy Hines, a spot je sniman na lokaciji koja je korištena za hit seriju ''Westworld'' i film ''Planet majmuna'', te do sada ima preko 30 milijuna pregleda.

Je Veux - Girlfriend
“Girlfriend” prvi je singl glazbenice Je Veux, naizgled novog, ali zapravo dobro poznatog vokala.
Iza umjetničkog imena krije se Željka Veverec pjevačica i autorica banda Mangroove koja se predstavlja u nešto drugačijem ruhu.
Je Veux na francuskom znači “Želim”, a čita se baš tako da se u tome prepoznaju inicijalI imena Željke Veverec – Ž.V. „Je Veux mi se činilo tako savršeno jer nekako spaja značenje mog imena – želim (Željka) čita se kao i inicijali mog imena i prezimena i označava tu želju da ispričam svoju priču na svoj način iskreno, autentično koliko je god moguće kroz svoju glazbu“ – ističe Željka u predstavljanju svoje nove scenske osobe.
Na novom glazbenom putu prate ju dugogodišnji muzički partneri, prije svega Toni Starešinić na svim mogućim klavijaturama, Đuro Dobranić na bubnjevima i Igor Dorotić na trubi. „Oduvijek zapravo pišem glazbu i na engleskom, dio toga može se pronaći na albumima Mangroovea. Uvijek će postojati glazba koja će otkrivati i nešto drugačiju mene, iako sve je to dio moje priče koju želim snimati i podijeliti sa svijetom“ – naglašava Je Veux.
Pjesma “Girlfriend” većinom je snimana u studiju Kromasonik, osim vokala koji su snimljeni u Monitoru. Miks je radio Janko Novoselić, a mastering Petar Dundov. Sjajnu, gotovo trip hop singlicu upotpunio je jednako odličan videospot autora Dalibora Barića uz kojeg je, kao kamerman, radio Marko Petrović
Debitantski album Je Veux, putovanje kroz njezine strahove i veselja, naziva “I Glow” bit će objavljen do kraja godine.

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Sljedeća emitiranja

Petak, 06.09.2019. 14:15 - 14:45