Radio na OLJK-u

Radio na OLJK-u

Radionica umjetničke grafike, knjiga Drage Hedla, premijera dječje predstave "Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom" te gosti iz Tuzle s predstavom "Bistri vitez Don Quijote od Manche" program je pretposljednjeg dana OLJK-a. Poslušajte i što smo snimili sinoć.

RADIONICA GRAFIKE

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika organiziralo je sedmu po redu međunarodnu radionicu umjetničke grafike. Umjetnici već nekoliko dana vrijedno rade, a u četvrtak će građanima pokazati što su dosad učinili. Jer njihov rad potrajat će do 15. srpnja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Izložba se otvara u 17 sati i 30 minuta.

 NOVA KNJIGA DRAGE HEDLA

„Vrijeme seksa u doba nevinosti“ naziv je novog romana poznatog osječkog novinara i spisatelja Drage Hedla. "Može li se ljubavni roman pisati kao krimić? Kao uzbudljiva igra detekcije s onim žanrovskim „whodunit“ pitanjem? Itekako može, sudeći po alatima kojima se poslužio Drago Hedl u gradnji ovog briljantnog romana.(...) Autor s lakoćom jaše na oštrici male povijesti – od adolescentskih prvih erotskih okusa kraja šezdesetih 20. stoljeća do gorkastog okusa rezignacije novog milenija. Lutalaštvo od Amerike do bivše Jugoslavije i današnje Europe nenametljivo je ispisano kao potraga za idealima slobode i sna o svijetu porušenih zidova. Ta se utopija sjajno zrcali u krilima Hedlove istrage. Istrage do posljednjeg otkucaja ljubavi.", zapisao je Davor Špišić. 

Promocija će biti održana u dvorištu III. Gimnazije u Osijeku, a o knjizi će, uz autora, govoriti Ivana Bodrožić, Kristijan Vujičić i Davor Špišić. Početak je u 19 sati. Prvih 40 posjetitelja Osječka pivovara nagrađuje romanom "Vrijeem seksa u doba nevinosti", a autor svojim potpisom.

 „PINGVINI NE ZNAJU ISPEĆI KOLAČ SA SIROM“

Nakon generalne probe, vrijeme je za premijeu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku koje uvijek, na najbolji mogući način, sudjeluje u programu Osječkog ljeta kulture. Ovoga puta s predstavom nastalom prema tekstu Ulricha Huba. Nikako nemojte propustiti pogledati što se dogodi kada dva pingvina pojedu rođendanski kolač krtu i kako se u čitavu tu priču uklapa kokoška u štiklama. Ambijentalna izvedba u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta (ulaz pokraj Doma tehnike), započet će u 21 sat.

 „BISTRI VITEZ DON QUIJOTE OD MANCHE“ 

Pretposljednji dan OLJK-a zatvorit će gosti iz prijateljskog grada Tuzle. Narodno pozorište Tuzla dolazi nam s dramom „Bistri vitez don Quijote od Manche“. Osim što je definirao roman kao književnu vrstu, Servantes je svojim „Don Quijotom“ otvorio mnoge mentalne kanale koji su toliko suvremeni da je sasvim razumljivo što su i u novom tisućljeću tako živi i zdravi i što se mi danas time bavimo. Sreća da je tako! Parodija, ironija, intertekstualnost, autosarkazam, blesava sprdnja pomješana sa dubokom emocijom, koja s njom ruku pod ruku ide, samo su neki od elemenata koje nalazimo u ovoj predstavi. Početak je u 21 sat i 30 minuta, u dvorištu Rektorata. 

O emisiji Radio na OLJK

Radio Osijek svake godine posebnom polusatnom emisijom prati sve događaje na Osječkom ljetu kulture - najvećem i najvažnijem kulturnom događaju u Slavoniji i Baranji. Svakodnevno doznajte sve o programima koji su održani i poslušajte najave svih događaja koji slijede. Urednica je Iva Fijala.

Pročitaj više

Radio na OLJK
Radio na OLJK

HRT – Radio Osijek — Vijesti, glazba, kultura, zabava, društvo, umjetnost, književnost, film, dramski program, dokumentarni program

Radio Osijek svake godine posebnom polusatnom emisijom prati sve događaje na Osječkom ljetu kulture - najvećem i najvažnijem kulturnom događaju u Slavoniji i Baranji. Svakodnevno doznajte sve o programima koji su održani i poslušajte najave svih događaja koji slijede. Urednica je Iva Fijala.