Emisija 30.11.2017.

Ravno do vas Ravno do vas
Crno na bijelo (press foto Croatia Records) Crno na bijelo (press foto Croatia Records)
Mia (press foto Croatia Records) Mia (press foto Croatia Records)
Hysteria (press foto Hysteria) Hysteria (press foto Hysteria)
Garage In July (press foto Garage In July) Garage In July (press foto Garage In July)

Dora Vestić (isječak iz videospota)

Imamo nekoliko svježih pjesama koje morate čuti. Još jedna sjajna pjevačica dolazi nam iz Slavonije, Dora Vestić predstavlja svoj prvi samostalni singl. Bend Crno na bijelo ima moćnu baladu ''Vjetar sjećanja''. Osječki glazbeni kroničar Dane Magdić opjevao korzo. Od petka, 1. prosinca u prodaji Mijin novi album "Božićno jutro".

Dora – Treptaj oka

Crno na bijelo – Vjetar sjećanja

Mia – Budi mi blizu

Music Voice – Osječka (NEKAD SE SVIRALO)

Dane Magdić – Kao nekad na korzu...

Hysteria – Za nas

Garage In July - Trijem za ples

....................................................................................................................................

Dora Vestić - Treptaj oka
Mlada Dora Vestić još je jedna sjajna pjevačica koja nam dolazi iz Slavonije. Pjesma "Treptaj oka" prvi je singl s kojim se predstavlja široj publici. Iako mlada, Dora se već dugo bavi glazbom. Od malih nogu pohađa dječji zbor „Vrapčići“ u Osijeku, a glazbeni život je nastavila i kasnije kroz razne aktivnosti. Kroz zbor shvaća da ju glazba zanima te uz osnovnu školu upisuje i osnovnu glazbenu školu „Franjo Kuhač“ i to smjer violina, a kasnije i solo pjevanje. Od 2014. godine članica je „Hrvatskog pjevačkog društva Lipa“ s kojim također osvaja samo prve nagrade, a već par godina nastupa kao vokalna solistica na Međunarodnom festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku s tamburaškim orkestrom „Glazbene škole Franjo Kuhač“. Prije dvije godine bila je natjecateljica u show-u „The Voice“ te ulazi među 24 najboljih natjecatelja. Od 9. mjeseca je i članica vokalnog sastava „Akvarel“, a ove godine sudjeluje i u emisiji A strana Hrvatske televizije. Slušamo Doru Vestić s prvim samostalnim singlom ''Treptaj oka''.

Crno na bijelo – Vjetar sjećanja
Sjajni mladi bend Crno na bijelo vraća se na scenu godinu dana nakon posljednjeg singla i to odličnom baladom "Vjetar sjećanja". Autor glazbe i stihova i ovoga je puta jedan od najboljih domaćih autora Mario Vestić, a na aranžmanu je radio čitav bend u suradnji sa autorom teksta, u kojem je svakom članu benda dána sloboda da se izrazi na svom instrumentu onako kako čuje i osjeti pjesmu, pa smo dobili jednu pravu rock baladu.
Pjesmu prati i istoimeni video spot, a osim novog singla bend Crno na bijelo je najavio i prvi studijski album koji bi svjetlo dana trebao ugledati sljedeće godine.

Mia – Budi mi blizu
Jedna od najpopularnijih pjevačica i kantautorica na domaćoj glazbenoj sceni – Mia – svojim je glazbenim talentom i pjesmama osvojila široku publiku te potpuno opravdala naziv pjevačke senzacije! Debitantski album "Život nije siv" nakon samo tri tjedna od objavljivanja postao je najprodavaniji domaći album u Hrvatskoj, a takav je uspjeh Miji donio i lijepa priznanja.
Pjesme "Bezimeni" i "Sunce, oblak, vjetar" s kojom je Mia pobijedila na ovogodišnjem Splitskom festivalu, među najemitiranijim su singlovima u Hrvatskoj tijekom ove godine, a tom se popisu sada pridružuje i najnovija pjesma "Kiša".
Šlag na kraju izuzetno uspješne godine je rasprodan "Božićni koncert za male i velike" u Velikoj dvorani Lisinski koji će održati u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati. No nije to sve, od petka, 1. prosinca u prodaju će Mijin novi album "Božićno jutro.

Autorski alternative rock bend Hysteria iz Osijeka djeluje više od 8 godina. Iako bend postoji duže vrijeme, kreativni pomak i autorski rad ozbiljnije počinje tek 2012. godine. Hysteria trenutno broji 5 članova, iza sebe ima priličan broj koncerata i sudjelovanja na festivalima. Slušali smo pjesmu ''Za nas'' za koju je tijekom ove godine predstavljen i videospot.

Prije mjesec dana bend Garage in July je objavio svoj 3. studijski album ''Sjaj u blatu''. ''Trijem za ples'' je još uvijek aktualni singl tog materijala.

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama. Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Sljedeća emitiranja

Četvrtak, 24.01.2019. 18:30 - 19:00

Petak, 25.01.2019. 02:30 - 03:00

Četvrtak, 31.01.2019. 18:30 - 19:00

Poslušajte

Emisija 17.01.2019.
Četvrtak, 17.01.2019 18:30

Emisija 10.01.2019.
Četvrtak, 10.01.2019 18:30

Emisija 03.01.2019.
Četvrtak, 03.01.2019 18:30

Emisija 27.12.2018.
Četvrtak, 27.12.2018 18:30