Emisija 29.11.2018.

Ravno do vas Ravno do vas
Sniffpit Sniffpit

Stela (press foto Hit Records / Katarina Banić)

Bend Sniffpit objavio drugi singl pod nazivom ''Klaun''. Gost emisije je Stela Paradžik. Povodom skorašnjeg rođendana grada Osijeka, prisjetit ćemo se nekoliko pjesama posvećenih upravo njemu.

Dora Vestić - Odlazim

Sniffpit - Klaun (*NOVO*)

Stela Paradžik (GOST emisije)

Gradska Djeca - Osijek u srcu se nosi

Passage Band - Pjevaj grade

Miroslav Gerenčer Gero - Hej grade

............................................................

Sniffpit – Klaun
Sniffpit je bend iz Slavonskog Broda koji se prvotno publici predstavio s pjesmom ''Trag'', a sada su 'pustili' novu pjesmu ''Klaun''. Za režiju spota zaslužan je Hrvoje Wächter, autor teksta i glazbe je DinoBrod, aranžmana Viktor Mautner i DinoBrod, a glazbeni producent je Gavin Harte, dok je za master zaslužan Jelle Goossens. Sniffpit čine Viktor na vokalu i gitari, Erna na basu te Dino na bubnjevima.
Početkom 2016. godine Dino i Viktor su krenuli sa laganom svirkom cajona i akustične gitare u slobodno vrijeme. Nakon nekoliko mjeseci se rodila ideja za okupljanje akustičnog cover benda. Zbog knjige preko koje su se Dino i Viktor upoznali, bend je dobio ime Shantaram. Sniffpit je nastao kao evolucija akustičnog cover benda u autorski električni bend. Bivši solo gitarist Gric nas je napustio i trbuhom za kruhom otišao u bijeli svijet, zbog čega je došlo do izmjene pozicija unutar benda u veljači 2018. godine. Andrea, koja je svirala bas gitaru, u Sniffpit-u je preuzela ulogu glavne pjevačice i ritam gitare. Dino je sa cajona prešao na (pravi instrument) bubnjeve. Viktor je odstupio s mjesta glavnog pjevača i ritam gitarista te preuzeo poziciju solo gitarista i pratećeg vokala. U ekstenzivnoj potrazi za osobom koja bi mogla obnašati dužnost bas gitariste u redu Sniffpit-a, naišli smo na dredoglavu Ernu.
Iz jam sessiona se razvilo nekoliko dijelova pjesama pa smo odlučili poraditi na njima i vidjeti što bi se iz njih moglo razviti. Zbog utjecaja iz raznih glazbenih žanrova; blues, rock, rap, jazz, metal, punk, psyhodelic i sl., nastojimo u pjesme uklopiti elemente koje smatramo zanimljivima. Glazbeni pravac nam nije definiran jer se ne želimo ograničavati te ostavljamo mogućnost glazbene slobode.

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama. Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Poslušajte

Emisija 13.06.2019.
Četvrtak, 13.06.2019 18:30

Emisija 06.06.2019.
Četvrtak, 06.06.2019 18:30