Emisija 28.02.2019.

Ravno do vas Ravno do vas

Akvarel (press foto Croatia Records / Tomislav Šilovinac)

Slavonija ima 5 pjesama u topu 30 najemitiranijih singlova službene top liste HR Top 40. Osječki Akvarel slavonske instrumente zamijenio glasovima i otpjevao "Škripi đeram". Singrlice novim singlom "Ljelje" predstavljaju Slavoniju u suvremenom aranžmanu. Đakovačka ekipa stvorila pjesmu ''Fajront'' koju je snimila legenda hrvatske glazbe, 90-togodišnji Stjepan Jimmy Stanić. Mia Dimšić ima daljnje planove za razvoj karijere i van Lijepe naše, saznajemo i njezine dojmove reakcija hrvatske publike s mnogobrojnih nastupa protekle godine.

Zoran Mišić - Gdje si sad (album ''Strah od nepoznatog'', 2011.)

Juraj Jurlina - Ne brini (2015.)

Mix pjesama slavonskih izvođača/ica koje se nalaze na službenoj hrvatskoj top listi najemitiranijih singlova HR Top 40

  • Vigor & Lidija Bačić - Vino rumeno (br. 39)
  • Vatra - Ukleti Holandez (br. 35.)
  • Iva Ćurić - Gdje je sad ljubav (br. 29)
  • Adrijana Baković - Ljubav je moja cesta (br. 18)
  • Fluentes - Bez riječi (br. 9)
  • Igor Delač - Istina u tami (br. 6, prošli tjedan 1. mjesto)

Mia - Ovaj grad (aktualni broj 1 HR Top 40)

Singrlice - Ljelje (*NOVO*)

Akvarel - Škripi đeram (*NOVO*)

Stjepan Jimmy Stanić - Fajront (*NOVO*)

.................................................................

Mia Dimšić je protekle tri godine, velikim koracima gazila prema vrhu naše scene. Sada je pred novim izazovom - zadržati to mjesto. U nastavku Mia dijeli s nama svoje planove za razvoj karijere i van Lijepe naše, te o odlasku u Nashville, a govori i o svojim dojmovima reakcija hrvatske publike s mnogobrojnih nastupa protekle godine. I da, Mia Dimšić trenutno ima najemitiraniju pjesmu u Hrvatskoj - ''Ovaj grad''.

Singrlice - Ljelje
Ženski vokalni ansambl Singrlice predstavlja još jedan singl s odličnog albuma "Huncut i grdobe". Pjesma "Ljelje" predstavlja Slavoniju, djevojke koje u proljeće odjevene kao kraljice obilaze selo i izvode ritual sastavljen od osobitih pjesama i mačevnog plesa. Proljetna procesija Ljelja u selu Gorjani kod Đakova zaštićena je u UNESCO-u kao nematerijalna svjetska baština. Sigrlice su se odlučile za jednu suvremenu verziju s jedinstvenim aranžmanom Tomislava Jozića.

Akvarel – Škripi đeram (ALBUM "Iz sveg klasa" u prodaji od 1.ožujka)
"Škripi đeram" najavni je singl Akvarelovog pop jazz a cappella albuma tradicionalnih slavonskih pjesama "Iz sveg klasa", a koje su savršeno umotali u moderni izričaj. Producent Olja Dešić je radio aranžmane i producirao cijeli album. Krajem prošle godine materijal "Iz sveg klasa" je objavljen na digitalnim streaming servisima, a 1. ožujka za Croatia Records izlazi i CD izdanje.

Jimmy Stanić - Fajront
Đakovačka ekipa napisala je i potaknula snimanje pjesme ''Fajront'' u izvedbi velikana hrvatske glazbe, 90-togodišnjeg Stjepana Jimmyja Stanića. Riječ je o tamburaškoj baladi, autorice Suzana Petak Šimunović, glazbu je napisao glazbeni veteran i član Kotyda banda Dario Balekić, videospot snimio mladi, daroviti Luka Vidović, a aranžman potpisuje Kruno Dražić. Tako da je ova pjesma, sinergija đakovačkih snaga i glazbenog veterana koji je nedavno proslavio 90. rođendan.
Budući da je Jimmy Stanić oduševljen ''Fajrontom'', ovo bi mogao biti tek početak suradnje s ovom slavonskom ekipom.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.