Emisija 02.05.2019.

Emisija 02.05.2019.

Garavi (press foto sa snimanja spota Noćas)

Županjska Opća opasnost singlom ''Karta do prošlosti'' nakon 5 godina najavila objavu novog albuma krajem svibnja. Novu pjesmu ima osječki bend Red Roosters. Predstavljamo najnoviji album Garavih.

Juraj Jurlina – Znam što želim (2014.)

Red Roosters – You Can't Keep A Good Man Down (*NOVO*)

Opća Opasnost – Karta do prošlosti (*NOVO*)

Garavi (GOSTI emisije Alen i Silvio)

  • Garava pjesma
  • Ajde dođi mi
  • Da te nisam volio
  • Noćas

Adrijana Baković – Ljubav je moja cesta
…………………………………………………………….………

Opća Opasnost – Karta do prošlosti
Pet godina od posljednjeg studijskog albuma "Rocker... to sam ja" jedan od najpopularnijih rock bendova Opća Opasnost predstavila je spot za pjesmu "Karta do prošlosti" kojim najavljuju izlazak novog istoimenog albuma 31. svibnja. Kao gosti u spotu se pojavljuju tri velika imena: Mario Vestić, autor svih pjesama Opće Opasnosti, Bruno Langer, frontmen legendarnog Atomskog skloništa koje je imalo veliki utjecaj na bend i Željko Bebek, glazbena legenda i pjevač najvećeg benda ovih prostora.
"Karta do prošlosti" nova je stranica u biografiji omiljenog rock benda koji je prošle godine velikim božićnim koncertom u Županji, gradu iz kojeg je sve krenulo, obilježio 25 godina. Pero Galić, Slaven Živanović – Žiža, Vlado Soljačić – Sojka, Josip Kamenski – Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac – Bani šestorka je koja svakim riffom, pjesmom i albumom širi bazu svojih fanova i osvaja radijski eter.
"Karta do prošlosti" govori o vremenima i događajima koji su ostali iza njih. Mario Vestić, autor pjesme neraskidivo povezan s bendom, naglasio je kako bend ovim singlom, kao i s četiri već objavljena, tematski naginje prošlosti. "Karta do prošlosti je naslov koji odgovara cijelom snimljenom materijalu", zaključio je.
Uz dosad objavljene hitove "Gubim tlo pod nogama", "Kriva si", "Pakleni vozači"(feat. Atomsko sklonište) i "Da je Bog dao" na albumu će se naći još devet pjesama. Novi album na kojem cijeli bend potpisuje aranžmane snimljen je u Gradištu u studiju "Mak" Branimira Jovanovca – Banija koji povodom novog albuma kaže kako su tu kod kuće što rezultira posebnom kemijom koju uvijek uspješno prenesu u svoje pjesme.
Režiju ovog fantastičnog spota snimljenog u prostoru tvornice šećera "Sladorana" potpisuje Marko Zeljković – Zelja koji svakim video spotom za Opću Opasnost (njih čak 19) na najbolji mogući način vizualno zaokruži ono što oni jesu – vrhunski rock bend. Publika to prepoznaje i nagrađuje ih sve ove godine, a oni im to svakim novim albumom vraćaju na najbolji mogući način. I zato "Karta do prošlosti" – za neka bolja prošla i još bolja buduća vremena.
Pjesmom "Karta do prošlosti" Opća Opasnost predstavit će se publici na CMC festivalu u Vodicama gdje će biti upriličeno i službeno predstavljanje albuma.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Poslušajte

Emisija 11.06.2020.
Četvrtak, 11.06.2020 18:30