Emisija 19.12.2019.

Emisija 19.12.2019.

Đorđe Balašević ovaj petak u Osijeku, a spremno je i 10. Božićno rokanje u Orahovici. Nakon osam godina sviranja i stvaranja Ringišpil objavio prvi album, a Cecilija pustila ''Golubicu''. Gost emisije je Barbara Dautović (Barb & The June).

TAB – Sretan Božić vam

Kandžija – Seljak

Barbara Dautović (GOST emisije)
• Kraj (Mental Blue & Barb June)
• Pamtim Božić naš

Ringišpil – (novi ALBUM ''Jesenja balada'')

Cecilija – Golubica (*NOVO*)

Dane Magdić – Djedu Mrazu

……………………………………………………………………

Cecilija - Golubica
Iznimno uspješnu godinu Cecilija Rudić zaključuje singlom “Golubica” i na taj način daruje svojim obožavateljima najljepši božićni poklon.
Za razliku od pjesme “Mangup” kojom se predstavila na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama i “Hej mladosti” koja je sjajno prihvaćena od strane publike, novi singl nešto je sporijeg tempa i predstavlja sve ono zbog čega je Cecilija omiljena u tamburaškim krugovima. Pjesmom “Golubica” ponovno je dokazala kako tamburaška glazba uz samo njoj svojstven pristup može zvučati itekako svježe i moderno, a s druge strane zadržati iskrenu emociju i izvorne vrijednosti tambure.
Sljedeće godine Cecilija će objaviti novo studijsko izdanje, a najavila ga je kao nešto svježe, drugačije i neočekivano.

Ringišpil – (novi ALBUM ''Jesenja balada'')
Sve popularniji tamburaški sastav Ringišpil posljednjih je nekoliko godina iznimno diskografski i koncertno aktivan, a rezultat toga rada pristigao je u obliku prvog studijskog albuma ''Jesenja balada'', na kojem su se našli dobro poznati singlovi ''Sara'', ''Sjeti me se, sjeti'', ''U čemu je tajna'' i ''Ringišpil'', kao i naslovna pjesma snimljena sa Željkom Samardžićem.
Od 2011. godine kada je Ringišpil osnovan mnogo se toga dogodilo, a sastav je s vremenom dokazao svoje kvalitete i pridobio sjajne autore poput Jerryja Grcevicha, Ivana Zaka, Damira Bačića i Željka Nikolina. Osim klasičnih tamburaških instrumenata bend Ringišpil koristi električne instrumente i bubnjeve, a sve kako bi se približili mladoj publici.

Đorđe Balašević (Osijek – Gradski vrt, 20.12.)
Sutra, u petak 20. prosinca u osječkoj dvorani Gradski vrt koncert ima miljenik osječke publike – Đorđe Balašević. Ni on svoje simpatije prema slavonskoj publici ne krije već desetljećima. Koncert počinje u 20 sati.

10. Božićno rokanje (Orahovica – bivša kino dvorana, 10. i 21.12.)
Božićno rokanje u Orahovicu predstavlja zimski glazbeni festival u srcu Slavonije, a ove godine slavi svoju jubilarnu 10. godišnjicu. Ovogodišnji program se sastoji od ukupno pet bendova uz popratne sadržaje i after ex-yu rock & hip-hop party kako bi se posjetitelji mogli i nakon koncerta zadržati u prostoru i uživati do sitnih jutarnjih sati.
Božićno Rokanje održati će se 20. i 21. prosinca s početkom od 20 sati u bivšoj kino dvorani u Orahovici. U petak 20. prosinca na ovu vruću pozornicu dolaze RIBE iz Našica i popularni M.O.R.T. iz Sinja, dok će se u subotu, 21. prosinca na pozornicu popeti The Muddy Breakdown iz Slatine, Detmeć iz Požege i zvijezda domaće hip-hop scene Kandžija sa svojim popratnim bendom Gole Žene. Oba dana festivala Božićno rokanje za after party i stare ex-yu rock i hip-hop hitove bit će zaduženi DJ-i iz organizatorske udruge Pauk Orahovica.
Posjetitelji će imati priliku prisustvovati premijernim promocijama novog albuma Kandžije, “Plafon”, debitantskog albuma Detmeća, “Na rubu” te novog albuma M.O.R.T.-a “Standing Runningman”.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.