Emisija 21.05.2020.

Emisija 21.05.2020.

Aklea Neon kao morska nimfa u novom spotu otkriva kako je sireni u karanteni. Seed Holden predstavio novo studijsko izdanje ''Soldier On''. Detmeć i Suicidal buntovno dižu svoj glas pjesmom ''Gledam vas u oči'' Bend Opća Opasnost snimio kućnu verziju svoje balade ''Tvoje ime čuvam''. Novi singl osječkog rapera Eugena Kvartovnika je ''Društvo mrtvih pjesnika'' kojim najavljuje album ''Tri tipa tripa na tri tripa''.

Dario Plevnik & Zlatni dukati & Time OutSlavonski konji (1999.)

Aklea Neon - Riba iz kade (*NOVO*)

Opća opasnost - Tvoje ime čuvam (karantena verzija)

Detmeć & Suicidal - Gledam vas u oči (*NOVO*)

Seed Holden - Veni Vidi Vici (*novi ALBUM ''Soldier On''*)

Tram 11 (General Woo ↦ Srđan Ćuk i Target ↦ Nenad Šimun) - Hrvatski velikani (1996.) (PRISJEĆAMO SE)

Eugen Kvartovnik - Društvo mrtvih pjesnika (*NOVO*)

Les & Kandžija - Legende (2004.)

................................................................................

Aklea Neon - Riba iz kade
Kako je sireni u karanteni? U ovaj mističan scenarij vodi nas osječka putujuća glazbenica Aklea Neon, široj publici poznata kao najveće iznenađenje ovogodišnje Dore. U novom singlu ''Riba iz kade'' koji posvećuje svim intronautima Aklea eksperimentira s nešto žešćim trap prizvukom uz neizostavne ethno motive.
'Daljina nas zbližava. Zato sam se tijekom karantene fokusirala na suradnje. Ova s Marinom Bosnjakom, voditeljem produkcije Rock škole Mostar, je baš bila pogođena jer me potaknula da lekcije karantene zaključam u pjesmu – kao što je nas Covid-19 zaključao iza vrata.'
U igri riječi kojom je svima poznati #OstaniDoma pretvorila u #OstaniDodna, Aklea poručuje da je najveća blagodat izolacije to što nemaš gdje pobjeći kada trenutak postane težak: 'Zaroniš duboko u njega kao sirena i izranjaš bistrijih očiju. To je ta zavodljivost mudrosti, koju često miješamo s pukim seksepilom.'
Teško ćete odvojiti pogled od kupaonice u kojoj prebiva ova morska nimfa, a ako odlučite zaroniti dublje u svjesnu liriku, kojoj je Aklea Neon predstavnica u Hrvatskoj, budite spremni otkriti još pokoji novi svijet.

Opća opasnost - Tvoje ime čuvam (karantena verzija)
Pero Galić, Slaven Živanović Žiža, Vlado Soljačić Sojka, Josip Kamenski Kameni, Igor Kolić i Branimir Jovanovac Bani u vlastitim su domovima snimili karantena verziju hita ''Tvoje ime čuvam'', a u ovoj emotivnoj obradi pokazali su svoju nježnu stranu. Iako je zvuk popraćen snažnim rock riffovima njihov zaštitni znak i ono zbog čega slove kao jedan od najboljih live sastava, bend je uz dvije akustične gitare, bas gitaru, cajon, klavijature i mandolinu donio potpuno novu inačicu poznate pjesme Opće opasnosti.

Detmeć & Suicidal - Gledam vas u oči
"Ono što mi možemo je dići svoj glas kroz pjesmu. A vi možete ono što odlučite." - poručuje ekipa iz Detmeća
Rap i rock oduvijek su bili izvrsna kombinacija, a kad se u sve upetlja još jedan reper, onda se to može nazvati trostrukim zadovoljstvom.
Grupa Detmeć, koja iza sebe ima iznimno uspješan prvijenac ‘’Na rubu’’ objavljen krajem prošle godine, ponovno jasno i glasno govori o onome što ih smeta. Ovoga puta potražili su pomoć onog s još većim stažem u sličnoj borbi – zagrebačkog repera Suicidala. Rezultat – Gledam vas u oči, snažna, riffovska i buntovnička pjesma za koju ovi dečki kažu kako nije bitno u kojem studiju je snimana, kao niti tko je sve radio na njoj.

Seed Holden - Veni Vidi Vici
'Što je manje prepreka od izvora do prvog uha, to je i iskrenije.' - smatra Seed Holden iza kojeg se krije kantautor Ljudevit Ivić, koji je nedavno predstavio svoje novo studijsko izdanje ''Soldier On''.
Na materijualu je počeo raditi u rujnu prošle godine, kada se iz Berlina konačno na koji tjedan vratio u Hrvatsku, poprilično čudnog headspacea i više nego uobičajeno melankoličan. Jedina ideja kako bi novi materijal trebao zvučati je bila ta da je odsviran na klasičnoj gitari, a sve ostalo došlo je usput i samo se kristaliziralo. Nakon što su nastali kosturi pjesama, uslijedilo je standardno nadosnimavanje i lickanje koje je trajalo sve do kraja ožujka ove godine. Većina pjesama je snimljena u Valpovu, a neki dijelovi u Tisnom i Berlinu. Novi album Seed Holdena možete poslušati i kupiti na Bandcampu te svim velikim streaming platformama.

Eugen Kvartovnik - Društvo mrtvih pjesnika
Eugen, poznatiji i kao Phan iz osječke rap grupe Loš Utjecaj, ugostio je na svojoj samostalnoj pjesmi neke od svojih alter-egova, pa se tako društvu mrtvih pjesnika pridružuju i Phan, paklenik izgorio u Pakoštanu Satan Phantomski, Rus Nikolai Vedranov, Talijan Luigi Influenzo i Francuz Jean Eau de Toilette.
Spot je snimio i režirao Phantography, a pjesma je snimana u Street Pulse Studio. Mix i mastering odradio je Jean-Rue Van Dalle. Singlom ''Društvo mrtvih pjesnika'' Eugen najavljuje album naziva ''Tri tipa tripa na tri tripa''.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave

Ravno do vas

Četvrtak, 03.12.2020. 14:10 - 14:54

''Doviđenja tugo'' najnoviji je singl 21-godišnje pjevačice Bete Sudar koja je na snimanju uzbudljivog videospota pokazala da se ne boji adrenalinskih izazova. Novu božićnu pjesmu ima Meri Andraković.

Sve najave
Poslušajte

Emisija 26.11.2020.
Četvrtak, 26.11.2020 18:30

Emisija 19.11.2020.
Četvrtak, 19.11.2020 18:30

Emisija 12.11.2020.
Četvrtak, 12.11.2020 18:30

Emisija 05.11.2020.
Četvrtak, 05.11.2020 18:30