Emisija 14.05.2020.

Emisija 14.05.2020.

U našem velikom studiju nedavno je uživo zasvirao bend The Red Roosters. Tijekom ove pandemijske krize odlučili su unijeti malo dobrog raspoloženja preko radijskih valova. Donosimo vam dio tog nastupa u današnjoj emisiji.

Dinko Pleša i Zoran MišićBez naslova

The Red Roosters (uživo@Radio Osijek)

DominikZauvijek

...............................................................

Prije tjedan dana, 7. svibnja, u našem velikom studiju uživo je zasvirao bend The Red Roosters. Napravili su odličan program u sklopu osječkog projekta Kultura na kotačima, a tijekom korona-krize odlučili su unijeti malo dobrog raspoloženja preko radijskih valova.
Za one koji (slučajno) ne znaju - The Red Roosters dolaze iz Osijeka i od prvih nastupa održanih na lokalnim pozornicama publici je bilo jasno da se radi o nečemu nesvakidašnjem.
Posjetitelji koncerata The Red Roostersa često ostaju pod dojmom obrada davno zaboravljenih pjesama njihovih uzora, a drugi zbog činjenice da od samog početka uz bok obradama sviraju i svoje stvari. No možda će vas na prvu najviše razveseliti čisti entuzijazam i energija njihovog nastupa.
Slušamo snimke benda The Red Roosters nastale uživo na nedavno održanom koncertu u programu Radio Osijeka, emisiji ''Brtva glave''.
Inače, svoj razvoj Roostersi su gradili polako i temeljito. Najprije su osvojili domaću publiku u Osijeku i Slavoniji, a kada su prvi put došli u Zagreb, dobar glas o njima pročuo se po cijeloj Hrvatskoj.
I dojmovi su uvijek bili isti - čista energija, totalna posvećenost glazbi koju izvode (i slušaju) te tvrdoglavo držanje svog pogleda na svijet, a u slučaju Roostersa to ponajprije znači stavljanje naglaska na vlastite pjesme koje pišu na engleskom, unatoč brojnim prigovorima i prijedlozima domaćih managera i diskografa da pokušaju prepjevati svoje uratke na hrvatski kako bi bili "općeprihvaćeni".

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave
Ravno do vas

Ravno do vas

Četvrtak, 21.01.2021. 14:10 - 14:54

Noelle je novo ime na hrvatskoj sceni iza kojeg glasom i plesom stoji Osječanka Ivana Crnković. Đakovački bend Cotyda na novoj pjesmi ugostio Branka Ilakovca iz Slavonia Banda. Mladi vinkovački ...

Sve najave
Poslušajte

Najbolje domaće pjesme iz 2020. godine
Četvrtak, 14.01.2021 18:30

Emisija 07.01.2021.
Četvrtak, 07.01.2021 18:30

Emisija 24.12.2020.
Četvrtak, 24.12.2020 18:30