Emisija 04.06.2020.

Emisija 04.06.2020.

Igor Delač novom pjesmom poručuje: 'Za optimizam ''Nikad nije kasno'' '. Aklea Neon u one-woman-band izvedbi predstavila novu verziju pjesme posvećenu Zemlji. Nove pjesme imaju tamburaši Milenij, te Ivan Šebalj & The Bechars. Cecilija s dvjema pjesmama najavila skorašnju objavu novog albuma ''Bolje da se volimo''.

Juraj Jurlina – Ne brini (2015.)

Aklea Neon – NeonOn Session #8 (Zovi ju mama / Solovey / Uno) (*NOVO*)

Matt Shaft – Tebi je bolje sada (2020.)

Igor Delač – Nikad nije kasno (*NOVO*)

Ivan Šebalj & The Bechars – Trebaš mi (*NOVO*)

Tamburaši Milenij – To smo mi (*NOVO*)

Cecilija – Bolje da se volimo / Opa, opa (*NOVO*)

Antonija Šola & Mario Roth – Cijena prave ljubavi (2020.)

…………………………………………………………….………………………………

Aklea Neon, putujuća glazbenica i najveće iznenađenje ovogodišnje Dore, u svom osmom #NeonOn sessionu odvodi svoju četvrtoplasiranu “Zovi ju mama” do Ukrajine i Rusije.
Dinamičan mashup Eurovizije 2020 izvodi u svom karakterističnom one-woman-band setupu.
'Htjela sam da eurovizijska publika vidi kako ja to inače radim, a pjesme Solovey iz Ukraine kao i Uno od Little Biga koji su predstavljali Rusiju su mi obje za 12 bodova.', – otkriva Aklea.
Putujuću glazbenicu je Bare u svom nedavnom live streamu s Antom Gelom pohvalio kao predvodnicu današnje scene.

''Nikad nije kasno'' nova je pjesma Igora Delača koja već u naslovu nosi snažnu poruku. Planovi ovog Osječanina su se naravno izmijenili, osim obustavljenih nastupa i izlazak novog studijskog albuma je odgođen za jesen.
'Ostanite pozitivni, vjerujte u sebe i slijedite svoje snove. Budite uporni i ne gubite nadu, jer samo tako nikad nije kasno da postignete ono što želite. Moja glazbena karijera u posljednje dvije godine za to je najbolja potvrda.', – kaže Igor .
U zadnje dvije godine Igor Delač je svojim pjesmama napravio značajan iskorak i u kratko vrijeme zavladao vrhovima top lista. Svi njegovi singlovi zasjeli su na 1. mjesto službene nacionalne top liste HR top 40, a nekima je to uspjelo već u prvom tjednu emitiranja, što je prava rijetkost. Novi singl Nikad nije kasno Igorov je sedmi po redu od kojega puno očekuje. 'Budite zdravi, sretni, veseli i nemojte nikad prestati sanjati, jer nebo uvijek hrabre nagradi.' – poručuje Igor Delač.

Tamburaški sastav Milenij je s nestrpljenjem iščekivao predstaviti svoju novu pjesmu “To smo mi” koja je napokon ugledalai svjetlo dana.
'Već dugi niz godina osjećali smo potrebu da ostavimo neki trag iza sebe, da snimimo neku dobru pjesmu u koju vjerujemo, ali jednostavno ni u jednoj ponuđenoj pjesmi nismo našli ono nešto pa smo već lagano i prestali razmišljati o tome... Na prvo slušanje svi članovi benda su bili oduševljeni pjesmom. Uživali smo u svakom trenutku dok smo snimali i nadamo se da će se i slušateljima svidjeti koliko i nama.', – kažu tamburaši iz grupe Milenij koja je nastala još 2003. godine u Slavonskom Brodu.

Vinkovački kantautor Ivan Šebalj proteklih je mjeseci iskoristio za stvaranje novih singlova, kako za sebe, tako i za druge izvođače. Jedna od nastalih pjesama je Trebaš mi koja podsjeća na velike tamburaške hitove kao što su Želim te noćas i Sad kada došla si koje je snimio u vremenu dok je bio frontmen Bosutskih bećara.
'Drago mi je što je svu negativu i neizvjesnost koja se pojavljivala u periodu iza nas pobijedila jedna pozitivna vjera u bolje sutra. To sutra je stiglo i sretan sam što ćemo ponovno moći raditi ono što najviše volimo i za što živimo, a to su svirke i nastupi pred našom vjernom publikom', – rekao je Ivan Šebalj.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.