Emisija 24.09.2020.

Ravno do vas Ravno do vas
Seed Holden (press foto Croatia Records) Seed Holden (press foto Croatia Records)
Fluentes (press foto Menart) Fluentes (press foto Menart)

z++ (isječak iz videospota)

Z++ novim singlovima najavio i drugo studijsko izdanje. Bend Fluentes završio rad na drugom albumu i objavio ''Zadnji dan ljeta''. Na dodijeli nagrada elektroničke glazbe Ambasador osječka DJ-ica Insolate zaslužila 3 priznanja: DJ godine, Ambasadorica Hrvatske u inozemstvu, a ima i singl godine . Kandžijini višegodišnji suradnici pjesmu "Kičma" prilagodili novonormalnoj stvarnosti. Valpovački kantautor s Berlinskom adresom Seed Holden potpisao ekskluzivni ugovor s Croatiom Records.

Z++Petak / Ljeto već je gotovo (*NOVO*)

KandžijaNemogućeKičma (RootsInSession DNB remix)

Fluentes – Zadnji ljetni dan (*NOVO*)

Seed Holden – Henry Street

InsolateNada

Yakka – You Wanna Beat

....................................................................

Domaća scena nikada nije bila bogatija i raznovrsnija, a Osječanin z++ jedan je od imena kojima posljednjih godinu dana značajno raste popularnost. Nakon što je albumom "18++" pokorio domaću scenu, z++ je novim singlovima najavio i drugo studijsko izdanje.
"Ljeto već je gotovo" najavni je singl drugog albuma "zauvijek" koji izlazi u studenom ove godine.

U lipnju je Kandžija 'izbacio' ''Nemoguće'', još jedan singl s aktualnog albuma.
Kada je pred kraj 2019. godine objavljen materijal “Plafon“, Kandžija i njegov bend nisu ni slutili da će u prvih 24 sata od objave album postati najstreamanije izdanje u državi, biti nominiran za sve domaće nagrade, osvojiti publiku te biti prihvaćen kao vrhunac u njegovom zaista raznolikom opusu.
Tekstovi koje Kandžija ispostavlja na “Plafonu” predstavljaju sukus naše stvarnosti i svakodnevnice, a pjesma “Kičma” je sada obučena u novo ruho od strane RootsInSessiona.
Naime, slovenski kolektiv RootsInSession kao Kandžijini višegodišnji suradnici izabraili su “Kičmu” za remix i tako prilagodili ovu pjesmu tzv. novonormalnoj stvarnosti:
“Bilo je teško odabrati stvar s albuma jer je stvarno top, ali ”Kičmu” smo odabrali zbog toga jer je jako reprezentativna, odgovara nam sve od teksta, energije , flowa i tempa te kao da je tražila i d’n’b remix” – izjavio je Tomislav Bulić Fu, jedan od osnivača RootsInSessiona.

Bend Fluentes je prije nekoliko dana završio rad u studiju na drugom albumu "Putnici".
Pjesme ''Kraj'', ''Napokon'', ''Prava ljubav'', ''Bez riječi'', ''Ljetna haljina'' i naslovna ''Putnici'' najavljivale se ovaj novi materija kroz protekle tri godine. Sada je vrijeme za novi singl Fluentesa "Zadnji ljetni dan", a uskoro stiže i album.

Ljudevit Ivić, koji se u glazbenom svijetu predstavlja kao Seed Holden, novo je ime bogatog kataloga Croatia Recordsa.
Nastavak je ovo niza kantautora koji su u zadnjih nekoliko godina postali dio najveće diskografske kuće u regiji; nakon recimo J.R. Augusta, Sare Renar i Mirne Škrgatić stigao je i princ melankolije. Iako dolazi iz Valpova, život ga veže najviše uz relaciju Berlin-Zagreb. No, gdje god bio svoje emocije i melankolični duh prenosi i prenosit će izravno do srca publike.
Zvukom je usko vezan uz americanu i folk, a osim jednostavnosti i ljepote, koje izražava kroz pisanje, skladanje, sviranje gitare i usne harmonike, glazbu plete na osobnim iskustvima, životnim pričama, promatranjima okoline, ali i fikciji. Kako Seed Holden ističe, inspiracija mu je sve što ga okružuje, a rezultate inspiracije predstavljao je na brojnim pozornicama, od najskromnije i najizravnije, na ulici, do velike pozornice poput Slavonija festa CMC 200 u Slavonskom Brodu prije dvije godine.

U kultnom zagrebačkom klubu Aquarius održana je četvrta dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe za najbolja ostvarenja u 2019. godini. Prvi dio večeri je bio zamišljen kao okupljanje umjetnika, povezivanje i sklapanje suradnji, a program svečane dodjele otvorila je osječka vila ritma i beata Aklea Neon.
Nagrade su dodijeljene u ukupno 35 kategorija od kojih je struka nagrade podijelila u 11 kategorija dok je publika glasala u čak 24 kategorije.
Za DJ-a godine po izboru struke izabrana je osječka techno DJ-ica Insolate koja je nagradu odnijela u još dvije kategorije, za Single godine ''Nada'' te kao Ambasadorica hrvatske u inozemstvu.
Nagrada Ambasador će 2021. imati svoje jubilarno peto izdanje i tom prilikom pokrenuti novi projekt imena SIMPOZIJ. Na Simpoziju će se svake godine okupljati nagrađivani Ambasadori te stručnjaci iz naše i regionalne industrije koji će raspravljati i slati važne poruke o aktualnim problemima scene te kako se oni mogu rješiti u suradnji sa institucijama.
Još su dvije ovogodišnje nagrade Ambasador pripale Slavoniji. Publika je najboljim mali klubom proglasila osječki ''Epic'', a za najboljeg House DJa odabrala Yakku iz Nove Gradiške.
Ambasador je postao više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Najave

Ravno do vas

Četvrtak, 29.10.2020. 14:10 - 14:54

Gost emisije je Marko Glavica, pjevač valpovačkog benda Jovalius. .

Sve najave
Poslušajte

Emisija 22.10.2020.
Četvrtak, 22.10.2020 18:30

Emisija 15.10.2020.
Četvrtak, 15.10.2020 18:30

Emisija 08.10.2020.
Četvrtak, 08.10.2020 18:30

Emisija 01.10.2020.
Četvrtak, 01.10.2020 18:30