Emisija 27.05.2021.

Emisija 27.05.2021.

Gost emisije je Vanja iz benda Vanja & Nešvil Funk koji su otkrili novu pjesmu čije je nastajanje trajalo sedam godina. Grupa Zaprešić Boys uoči Eura 2021 udružili snage s Općom Opasnosti u novom navijačkom singlu “8 slova”. Muto iz Gužve uz podršku Lockdownerosa snimio zanimljiv prepjev ''Whiskey In The Jar'' u navijačkom osječkom duhu. Nove pjesme imaju Matt Shaft i Magdalena Mandura.

Zaprešić Boys feat. Opća opasnost – 8 slova (*NOVO*)

Matt Shaft – Pola 2 (*NOVO*)

Vanja & Nešvil Funk (GOST emisije Vanja Hrvoje Dražić)

  • Vanja & Nešvil Funk – Echo našeg zbivanja (*NOVO*)
  • Vanja feat. Ljudi – Jen, dva (2020.)
  • Vanja – Undergrounder (2015.)

Muto & Lockdownerosi – Šljiva In The Jar (*NOVO*)

Magdalena Mandura – Deja Vu (*NOVO*)

...........................................................................

Grupa Zaprešić Boys udružila je snage s rokerima iz Županje, poznatim bendom Opća Opasnost, u pjesmi zvučnog imena ''8 slova''. Uostalom, kakvo bi to veliko nogometno natjecanje bilo bez novog singla grupe koja već 15 godina obilježava nastupe hrvatske reprezentacije svojim željno iščekivanim pjesmama. Priča o poznanstvu s grupom Opća Opasnost seže još u 2018. godinu kada su se dva benda, sasvim slučajno, srela na turneji u dalekoj Australiji. Odmah su ‘kliknuli’ i rođeno je novo prijateljstvo, pozitivna i lijepa priča koja traje i danas, okrunjena ovim, za njih posebnim projektom. Dečki iz Opće Opasnosti savršeno su se nadovezali i odsvirali pjesmu, a Pero Galić dodao je svoj jedinstven, prepoznatljiv vrhunski vokal i sada imamo movu navijačku pjesmu za EURO 2021.

Slavonca Matta Shafta, pravog imena Matej Magdić, upoznali smo prije nekoliko godina kroz pjesme ''My Love'', Worry'' i ''Say'', onda se prikazao singlovima ''Budi radostan'' i ''Klinka''. On iza sebe ima već i album ''Young'' objavljen krajem 2018. Matt Shaft je prošle godine osnovao svoj label pod imenom Heksagon Music, te objavio nekoliko pjesama u kojima spaja klasiku i moderan zvuk (violinu s hip-hop/trap elementima). Najnoviji singl i videospot Matta Shafta je ''Pola 2''.

Imamo novu navijačku pjesmu, i to osječku. Izvode ju Muto & Lockdownerosi, riječ je osječkoj sedmorici veličanstvenih: Muto, Jela, Hrc, Alen, Tin, Dino i Manjo. Ovo je njihovo navijačko viđenje poznatog irskog tradicionala ''Whiskey In The Jar''.

Čak sedam godina je bilo potrebno za pjesmu ''Echo našeg bivanja'', novi singl sjajnog mladog kolektiva Vanja & Nešvil Funk na čijem čelu je glazbenik i reper Vanja Hrvoje Dražić koji kaže da mu je u prvim studentskim danima tekst pjesme došao u glavu. Rad na njihovom prvom albumu je pri kraju što znači da bi tijekom ove godine materijal trebao biti i objavljen.

Podsjećamo se glazbom i onih domaćih pjevača i autora koji više i nisu stvaralački aktivni. Ravno do vas - četvrtkom od 14 sati.

O emisiji Ravno do vas

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.

Pročitaj više

Ravno do vas
Ravno do vas

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Pratimo događanja na glazbenoj sceni Slavonije i Baranje. Predstavljamo nova glazbena ostvarenja izvođača iz panonskog dijela Hrvatske. Gostuju glazbenici koji nam najavljuju svoje nove pjesme i aktivnosti, te planove u svojim karijerama.