10. Zemlja bez granica - Disanje zemlje

10. Zemlja bez granica - Disanje zemlje 10. Zemlja bez granica - Disanje zemlje

Obljetničko izdanje najdražeg dječjeg festivala održat će se od 26. do 30.8. 2014. u Tvrđi i na nekoliko obližnjih lokacija.

Počele su prijave za radionice i igraonice na ovogodišnjoj Zemlji bez granica koja posjetitelje usmjerava i podsjeća na očuvanje planete Zemlje. Tema našeg ponajvećeg kontinentalnog dječjeg festivala ove je godine "Disanje zemlje", a njome će biti obuhvaćeno 22 radionice i 6 igraonica pod vodstvom kreativaca i umjetnika iz Španjolske, Slovenije, Italije i Burkine Faso. Na samoj završnici festivala - otvorenju Bezgranične Zemlje, bit će organizirano još pet prezentacija. Na predstavljanju 10. Zemlje bez granica osječki dogradonačelnik Vladimir Ham istaknuo je kako je riječ o manifestaciji od posebnog interesa za Grad koji je ove godine financira sa 70.000 kuna. 

zemlja-1.jpg

Uime organizacijskog odbora Zemlje bez granica, Udruge za rad s mladima "Breza" Suzana Vargović najavila je kako će programske pojedinosti biti najavljene tijekom kolovoza, a kao ovogodišnju novinu izdvojila je provedbu projekta "Mladi za zemlju" koji je sufinanciran novcem Europske unije. Koordinatorica projekta, Ivana Šibalić pojasnila je kako je riječ o međunardnoj suradnji u kojoj, među ostalima, sudjeluju volonteri i stručnjaci iz Burkine Faso. Cilj je u sklopu Zemlje bez granica putem radionica i igraonica okušati se u eksperimentalnim metodama neformalnog obrazovanja.  

zemlja-3.jpg Iscrpnije informacije i prijave za sudjelovanje na Zemlji bez granica mogu se naći na adresi www.zemljabezgranica.com